Angove Organic Chardonnay

- Wijnhuis Angove
- Jaar 2020
- Land Australie
- Regio McLaren Vale
- Inhoud 0,75L
- Druif Chardonnay
- Prod-nr: C88101
8,49
Niet op voorraad
-
Per 6 flessen: € 8,49 p.s.
Per fles:€ 8,99
Gratis verzending met PostNL bij 12 flessen van deze wijn of bij € 100!
Helaas is dit product momenteel niet op voorraad.
Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief
Angove Organic Chardonnay
Heerlijk zachte Chardonnay afkomstig van het biologische wijnhuis Angove. Zij zijn gevestigd in McLaren Vale in Australië. Het familiebedrijf werd in 1886 opgericht en inmiddels staat de vijfde generatie aan het roer. Het wijnhuis is het oudste biologische wijnhuis ter wereld. Op dit moment bezitten zij 110 hectare wijngaarden.
De kwaliteitswijnen van Angove
Angove Family Winemakers is een trots Zuid-Australisch wijnbedrijf met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1886. Het heeft grote wijngaarden in zowel McLaren Vale als de wijnbouwgebieden van Riverland. Vanwege zijn grootte maakt het wijn van een breed scala aan variëteiten, waarvan er maar liefst 19 worden verbouwd en fruit uit andere regio's wordt ingekocht, maar de belangrijkste zijn die welke populair zijn in zijn deel van Zuid-Australië, namelijk Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz. , Grenache, Muscat, Chardonnay, Sauvignon Blanc en Sémillon. De rode wijnen zijn grotendeels geïnspireerd op de melanges van Bordeaux en de Rhônevallei. Het assortiment is grotendeels gericht op kwaliteitswijnen. Rekening houdend met de toekomstige generaties, evolueren ze nu naar duurzame en biologische praktijken, zowel in de wijnmakerij als in de wijngaarden. Ze begonnen in 2006 met hun reeks biologische wijnen, wat ontstaan is vanuit een zoektocht naar een betere manier van het onderhouden en beheren van de wijngaarden.Het vinificatieproces van Angove Organic Chardonnay
Angove Organic Chardonnay is afkomstig van biologisch gecertificeerde wijngaarden in de regio's Riverland en McLaren Vale in Zuid-Australië. Laat in de avond worden de biologische Chardonnay druiven geoogst. Ze worden vervolgens naar de wijnmakerij vervoerd en voorzichtig geperst met behulp van moderne membraantankpersen. Na koude bezinking wordt het heldere sap voorzichtig overgebracht naar gekoelde fermentatietanks en geïnoculeerd met geselecteerde gisten. Fermentatie wordt gevolgd door minimale handelingen, een lichte filtratie en botteling bij de door Angove gecertificeerde biologische wijnmakerij.De Chardonnay heeft een strogele kleur met lichtgroene tinten. In de geur witte perzik, citrus en meloen. In de mond heeft de wijn een aangename textuur en een goede lengte met een zuivere afdronk.