PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.024 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Malkoa Txakoli

Malkoa Txakoli
39,95
  Per fles:€ 39,95

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Gratis verzending met PostNL bij 3 flessen van deze wijn of bij € 100!

Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief

Malkoa Txakoli

Een van de opvallende nieuwkomers binnen ons assortiment is deze Malkoa Txakoli van wijnhuis Astobiza. Het prachtige wijnhuis is gelegen in de streek Bizkaia, ten zuid westen van Bilbao. Hier in het prachtige Baskenland heeft het wijnhuis zich jaren geleden gevestigd. Een wijnhuis dat net als eigenlijk alles in Baskenland van tradities aan elkaar hangt. Zo wil Astobiza enkel gebruik maken van lokale druiven rassen. Ooit wel eens gehoord van de Ondarrbi Zuri druif of van een Txakoli wijn? Slechts een enkeling heeft deze namen eerder gehoord. Ook niet gek want de Basken houden zoveel mogelijk van deze heerlijke wijnen voor zichzelf. Dat ze deze Malkoa Txakoli wijn buiten Baskenland verkopen is overigens echt een unicum.

20 maanden lagering op betonnen eivormige vaten

Voor deze top wijn van Astobiza wordt de meest oude en beste wijngaard gebruikt. Deze staat aangeplant met de Ondarrabi Zuri druif. Deze druiven kunnen het beste opgroeien en in wat natter en kouder klimaat. Dit is dan ook meteen de reden dat deze druif vrijwel alleen in Baskenland terug te vinden is. De gemiddelde temperatuur is dan ook 12 graden met behoorlijk wat neerslag. Deze wijngaarden voor deze Malkoa Txakoli zijn gesitueerd op een hoogte van ongeveer 300 tot 350 meter. Hier voelen de Ondarrabi Zuri druiven zich helemaal thuis. Astobiza laat de druiven zonder bestrijdingsmiddelen opgroeien. Dit vergt veel extra werk in de wijngaarden maar zorgt er wel voor dat de Txakoli wijn uitermate zuiver is. Een leuk en bijzonder weetje is dat dit wijnhuis het eerste wijnhuis was dat de certificering CO2-Neutraal heeft behaald. Als de druiven na een nat en fris groeiseizoen de juiste rijpheid hebben bereikt zal de wijnmaker de oogst starten. Deze oogst wordt volledig met de hand gedaan zodat er een strenge selectie op het fruit is. Vervolgens worden de trossen voorzichtig in kleine kratten naar de Winery gebracht waarna de trossen vervolgens op lange sorteertafels nog een extra selectie krijgen. U raad het al, alleen het mooiste en beste fruit is goed genoeg voor deze traditionele witte wijn. Na de vinificatie rijpt de wijn nog 20 maanden in de kelders van Astobiza op eivormige betonnen vaten om zo nog meer complexiteit in de wijn te krijgen.

De smaak van deze Malkoa Txakoli Astobiza

Nou bijzonder en complex is deze Malkoa Txakoli wel. Ook de fles is een plaatje op zich. Voorzichtig ontkurken wij de fles en schenken de wijn in het glas. De kleur is prachtige goud geel en oogt rijkelijk. We brengen onze neus naar het glas en nemen heerlijke maar ook complexe aroma’s van citrus, kruiden en wat balsamico waar. De smaak is fris, vol en erg divers. Een wijn zoals we nog niet eerder hebben gedronken. De tonen van het citrus fruit maken de wijn aangenaam fris. Door de kruidigheid ontstaat er ook een mooie body waardoor de wijn zich erg goed staande houdt bij veel verschillende Tapas gerechten. De lange en complexe afdronk zorgt ervoor dat we lang kunnen genieten van deze wijn.

Uw bestelling

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Astobiza Txakoli

 • Spanje - 2021
 • Ondarrabi Zuri

13,95

Per fles: € 13,95

Astobiza Rosé

 • Spanje - 2021
 • Ondarrabi Zuri

14,95

Per fles: € 14,95

Astobiza Late Harvest

 • Spanje - 2018
 • Gros Manseng

24,95

Per fles: € 24,95

Malkoa Txakoli

 • Spanje - 2016
 • Ondarrabi Zuri

39,95

Per fles: € 39,95

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

6 Flessen Principe De Viana Crianza Met GRATIS MAGNUM

 • NU 24.91% KORTING
  t/m 10-01-2024
 • Spanje - 2019
 • Tempranillo

59,70

Per doos: € 79,50 NU: € 59,70

Princesa Gara Blanco Secco

 • NU 22.28% KORTING
  t/m 10-01-2024
 • Spanje - 2018
 • Malvasia

13,95

Per fles: € 17,95 NU: € 13,95

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 10,95