PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 6.865 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Beronia Crianza Rioja

Beronia Crianza Rioja
10,95
  Per 6 flessen:€ 10,95 p.s.

Helaas is dit product momenteel niet leverbaar.

Gratis verzending met PostNL bij 12 flessen van deze wijn of bij € 100!

Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief

Beronia Crianza Rioja

Een van de mooiste Rioja wijnen vinden wij, deze Crianza is maar liefst twaalf maanden gelagerd op eikenhouten vaten. Hierdoor krijgt hij veel smaken en geuren die zeer aangenaam zijn.

Het begin van Bodegas Beronia

González Byass is een wereldberoemd familiebedrijf dat inmiddels 175 jaar bestaat en waar de vijfde generatie aan het roer staat. Bodega Beronia maakt sinds 1982 deel uit van de González Byass-groep. Bodegas Beronia is typisch Rioja. De wijnen worden bepaald door de regio en de bodems waar de wijnstokken worden verbouwd, en de naam verwijst naar de geschiedenis van het land waar de wijnmakerij wordt gevonden. In de 3e eeuw voor Christus werd het gebied dat tegenwoordig bekend staat als Rioja bewoond door een Keltische stam, de ‘Berones’. Ze woonden in de steden Tricio, Varea en Leiva en markeerden de grenzen van de regio Berones, tegenwoordig La Rioja. Het stichtingsethos van Beronia is sterk verbonden met de oorsprong van La Rioja.

De druiven van deze wijn zijn begin oktober geoogst. Na de oogst ondergaan de druiven een paar dagen koude maceratie om de aroma's en kleur, maar niet de tannines eruit te halen. De alcoholische fermentatie vindt plaats bij een lage temperatuur onder de 26 graden met periodieke opwinding. De wijn werd vervolgens twaalf maanden gerijpt in vaten van gemengd eikenhout gemaakt van Amerikaanse latten en Franse toppen, waarbij zowel tonen van vanille van Amerikaans eiken als kruiden van Frans eiken werden verkregen. De wijn wordt vervolgens gebotteld en na koude stabilisatie en drie maanden in de fles bewaard voordat hij wordt vrijgegeven.

Hoe ruikt en smaakt de Beronia Crianza Rioja?

Je kan je voorstellen dat dit alles veel goeds doet aan deze rode wijn. Nou dat is zo want de geur is overweldigend van deze Crianza, mooie nuances van zwart fruit, eiken hout, vanille en een beetje kruiden. De smaak is erg zacht van deze Beronia, het lijkt wel een beetje een dons dekbed zo warm en zacht. In de smaak noteerde wijn indrukken van bramen, kersen, eiken hout en uiteraard vanille met een licht toon van tabak, drop en chocolade. Geweldig glas wijn.

Uw bestelling

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Santa Carolina Special Edition 2018 Carolina Assemblage

 • NU 24.43% KORTING
  t/m 31-10-2023
 • Chili - 2018
 • Cabernet Sauvignon, Malbec

6,99

Per fles: € 9,25 NU: € 6,99
Alleen per 6 flessen te bestellen

Chateau Arnaude Provence Rosé OP=OP

 • NU 24.6% KORTING
  t/m 31-10-2023
 • Frankrijk - 2021
 • Cabernet Sauvignon, Cinsault, Syrah

9,99

Per fles: € 13,25 NU: € 9,99

Barasasso Appassite

 • NU 9.65% KORTING
  t/m 30-09-2023
 • Italie - 2021
 • Montepulciano, Primitivo, Sangiovese

8,99

Per 6 flessen: € 9,95 NU: € 8,99
Per fles: € 10,95 NU: € 9,89