PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.024 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Boal de Arousa Albarino

Boal de Arousa Albarino
10,95
  Per fles:€ 10,95

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Gratis verzending met PostNL bij 10 flessen van deze wijn of bij € 100!

Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief

Boal de Arousa Albarino

Deze witte wijn uit Spanje is een persoonlijke favoriet van de vinoloog van perfectewijn.nl. Een weelderige, indrukkende witte wijn van de Albarino druif. Een druif die alleen voorkomt in het uiterste noord-westen van Spanje. Wanneer je dit gebied betreedt denk je niet meer aan de talloze stranden, de zonovergoten dagen of het dorre binnenland. Hier zijn het andere weersinvloeden die het uiterlijk bepalen: regen, wind en storm. Precies de ingrediënten voor deze fantastische witte wijn.

De Albarino wijn uit Spanje

We hebben het natuurlijk over Galicië. Een groene, wilde regio in het noord-westen van Spanje. De druif voor deze regio is zonder twijfel de Albarino. Deze druif heeft een heuse revival meegemaakt; steeds meer wijnliefhebbers raken gecharmeerd van deze druif. Deze variant, van Boal de Arousa, wordt geproduceerd door een kleine wijnboer, die op slechts 3 hectaren zijn wijnen maakt. Echter, door elke tros de nodige aandacht te geven, kunnen we stellen dat deze Boal de Arousa er wat betreft geur en smaak goed bovenuit steekt.

Hoe smaakt Boal de Arousa Albarino

Boal de Arousa Albarino wordt gemaakt door de jonge wijnmaker Jorge Tarrio, welke een kleine winkel heeft in het dorpje Padron, in het westen van Galicië. Op slechts kleinschalige manier weet hij zijn prachtige wijnen te produceren. Doordat de wijngaarden op een steenworp van de Atlantische Oceaan liggen, krijgen de druiven met name in de nachten voldoende koelte.

De invloed van de Atlantische Oceaan geeft een ziltige toon aan Boal de Arousa Albarino. Hier staan de Albarino wijnen ook om bekend. Echter weet dit prachtexemplaar ook nog voldoende fruit te behouden in het boeket: geuren en smaken zoals meloen, grapefruit en citroen vliegen je om de oren. Opvallend is het zuivere karakter van de wijn. Hiermee is Boal de Arousa Albarino ideaal om uit te schenken bij een rijkelijke schaal fruits de mer.

Uw bestelling

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Boal de Arousa Albarino

 • Spanje - 2021
 • Albarino

10,95

Per fles: € 10,95

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

6 Flessen Principe De Viana Crianza Met GRATIS MAGNUM

 • NU 24.91% KORTING
  t/m 10-01-2024
 • Spanje - 2019
 • Tempranillo

59,70

Per doos: € 79,50 NU: € 59,70

Princesa Gara Blanco Secco

 • NU 22.28% KORTING
  t/m 10-01-2024
 • Spanje - 2018
 • Malvasia

13,95

Per fles: € 17,95 NU: € 13,95

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 10,95