Boschendal 1685 Grande Cuvee Sauvignon Blanc

- Wijnhuis Boschendal
- Jaar 2022
- Land Zuid-Afrika
- Regio Franschhoek
- Inhoud 0,75L
- Alcoholpercentage 13.5
- Druif Sauvignon Blanc
- Prod-nr: 180007
12,49
Niet op voorraad
-
Per fles:€ 12,49
Gratis verzending met PostNL bij 9 flessen van deze wijn of bij € 100!
Helaas is dit product momenteel niet op voorraad.
Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief
Boschendal 1685 Grande Cuvee Sauvignon Blanc
Zodra je de kurk opent komt het mooie stuivende boeket aan indrukken u al tegemoet, wat heerlijk. De Sauvignon Blanc druiven zijn afkomstig van wijngaarden die dicht bij de zee zijn gelegen, zo krijgen druiven veel frisheid en een koeler klimaat. Ideaal voor deze Boschendal 1685 Grande Cuvee Sauvignon Blanc. Aan deze wijn wordt een heel klein beetje Sémillon toegevoegd voor net iets meer diepgang.
De wijngaarden van Boschendal
Druiven zijn afkomstig van koelere wijngaarden in de kuststreek, meestal op grotere hoogte (150 - 400 m) of heel dicht bij de oceaan. Blootstelling aan een koele zeebries in de middag helpt de opeenhoping van mooie, expressieve smaken in de bessen en een goede natuurlijke zuurgraad. Er worden voor deze wijn, wijngaarden geselecteerd die op verschillende grondsoorten waren geplant, voornamelijk verweerde graniet- en schaliegrond met hoge waterretentie-eigenschappen, wat resulteerd in wijnen met een grotere structuur en mondgevoel.Druiven werden regelmatig in de wijngaard geproefd om er zeker van te zijn dat ze allemaal in de koelte van de vroege ochtend met optimale smaakrijpheid worden geplukt, zodat de wijn een knapperige fruitexpressie krijgt. Vinificatie was reductief, wat betekend dat alle lucht werd uitgesloten van de druivenverwerking. Dit wordt gedaan om de delicate variëteitensmaken te beschermen. De Sauvignon Blanc fermenteerde bij zestien graden. Na de gisting wordt de wijn op zijn primaire droesem gelaten, waarbij hij de eerste maand wekelijks regelmatig wordt geroerd. Dit proces geeft de wijn een mooie ronding. Een klein deel van Semillon wordt vervolgens aan het uiteindelijke mengsel toegevoegd om de zuurgraad in evenwicht te brengen.