Boschendal 1685 Shiraz

- Wijnhuis Boschendal
- Jaar 2019
- Land Zuid-Afrika
- Regio Franschhoek
- Inhoud 0,75L
- Alcoholpercentage 14
- Druif Shiraz
- Prod-nr: 000040
13,95
Niet op voorraad
-
Per 6 flessen:€ 13,95 p.s.
Gratis verzending met PostNL bij 12 flessen van deze wijn of bij € 100!
Helaas is dit product momenteel niet op voorraad.
Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief
Boschendal 1685 Shiraz
De krachtigste in de lijn van de rode 1685 serie van Boschendal, een volledige Shiraz. Deze wijn is echt een krachtpatser, de oogst is afkomstig uit de regio Coastal. Daar waar de Shiraz druif het beste tot zijn recht komt, en dat is te proeven hoor!
De beste wijnen afkomstig van Boschendal
Boschendal is een van de mooiste wijnhuizen van Zuid-Afrika, en bevind zich in de Westkaap. In de 17e eeuw begon men wijn te maken en dat is op de dag van vandaag uitgegroeid tot een van de beste wijnen van Zuid-Afrika. De wijngaarden van Boschendal zijn verspreid over zo’n 200 hectare landschap met verschillende hoogtes en diverse grondsoorten, waardoor er omgevingsverschillen ontstaan en het landschap uitermate geschikt is om verschillende druivenvariëteiten aan te planten.De druiven zijn afkomstig van hoogwaardige wijngaardsites rond Stellenbosch, Elgin en het Swartland die zijn geplant op verschillende bodems, elk speciaal geselecteerd vanwege hun unieke bijdrage aan de uiteindelijke wijn. Bosverdunnen en groen oogsten werden allemaal gedaan in de wijngaarden om de kleur, tannine en fruitrijpheid te bevorderen, en om de fruitaroma-expressie en wijnconcentratie te maximaliseren.
De wijngaarden werden begin maart met de hand geoogst en alle trossen werden in de wijngaard gesorteerd om ervoor te zorgen dat alleen de meest perfecte druiven de wijnmakerij bereikten. Druiven van elke wijngaard werden gemiddeld twaalf tot zestien dagen afzonderlijk gefermenteerd in roestvrij staal, en de meeste tanks werden nog een tot twee weken op de schil gelaten, afhankelijk van de smaak. De jonge wijnen gingen pas in vat na malolactische gisting – honderd procent ging in eikenhouten vaten van 300 liter bestaande uit dertig procent nieuwe vaten en de wijn werd veertien maanden gerijpt. Door dit gedeeltelijke nieuwe vat krijgt deze Shiraz nog meer diepgang!