PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 6.850 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Brandvlei Chenin Blanc

Brandvlei Chenin Blanc
6,95
  Per fles:€ 6,95

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Gratis verzending met PostNL bij 15 flessen van deze wijn of bij € 100!

Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief

Brandvlei Chenin Blanc

De wijnen van Brandvlei zijn afkomstig van een kleine Coöperatie met een kleine 30 leden. Deze corporatie opereert vanuit Wocester, een klein stadje in het bekende wijngebied Breede rivier. Deze coöperatie heeft wil met de wijnen van Brandvlei een serie wijnen wegzetten waarbij eenvoud voorop staat. Eenvoudige wijnen met veel smaak en een aantrekkelijke prijs. Nou dat is zeker gelukt met deze twee prachtige witte wijnen en de rijke rosé.

De wijngaarden voor deze Zuid-Afrikaanse witte wijn

Voor de Brandvlei Chenin Blanc word er gebruik gemaakt van 100% Chenin Blanc druiven. Een druif die zich behoorlijk thuis voelt in Zuid-Afrika. De Chenin Blanc houd van het warme klimaat en heeft daarbij niet al te veel vocht uit de bodem nodig. Doordat de wijngaarden staan aangeplant in de richting van de zee, profiteren deze gedurende de dag en de nacht van de wind die vanaf zee aan land komt. Door deze natuurlijke koelingen gaat de rijping van de druiven zeker niet te hard. Doordat de Chenin Blanc druif van nature een mooie frisheid heeft is het van belang deze tijdens de oogst te behouden. Dit doet de wijnmaker door middel van de oogst in de nacht te laten plaats vinden. Deze oogst geschied gedeeltelijk manueel en gedeeltelijk machinaal. Als de druiven eenmaal zijn aangekomen bij de pers zullen deze voorzichtig worden geperst waardoor alleen het mooiste sap in de tanks loopt. Na de vinificatie en de botteling rust de wijn gedurende 2 maanden op de fles in de kelders van Brandvlei voor een fenomenale finish.

Waarom Brandvlei Chenin Blanc kopen?

Het eindresultaat mag er dan ook zeker zijn. Inderdaad zoals de Coöperatie heeft bedoeld is dit een eenvoudige wijn. Niet te veel poes pas maar wel vele rijke geuren en smaken. De kleur is aangenaam goud geel. In de geur noteerden wij aroma’s van citrus, appel en kruisbes. Deze geuren komen heerlijke stuivend het glas uit en doen de zintuigen goed prikkelen. Dat vertaald zich in de smaak naar een rijke witte wijn met een mooie frisse ondertoon. Hierbij komen de hinten van citrus en kruisbes mooi in balans naar voren. De afdronk is heerlijk verfrissend, een dijk van een wijn met een perfecte prijskwaliteit verhouding.

Uw bestelling

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Brandvlei Chenin Blanc

 • Zuid-Afrika - 2022
 • Chenin Blanc

6,95

Per fles: € 6,95

Brandvlei Chardonnay

 • Zuid-Afrika - 2021
 • Chardonnay

7,35

Per fles: € 7,35

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Toscana Da Uve Leggermente Appassite Wit

 • NU 18.26% KORTING
  t/m 31-10-2023
 • Italie - 2022
 • Chardonnay , Garganega, Pinot Grigio, Sauvignon Blanc

8,95

Per fles: € 10,95 NU: € 8,95

Chateau Arnaude Provence Rosé OP=OP

 • NU 24.6% KORTING
  t/m 31-10-2023
 • Frankrijk - 2021
 • Cabernet Sauvignon, Cinsault, Syrah

9,99

Per fles: € 13,25 NU: € 9,99

Barasasso Appassite

 • NU 9.65% KORTING
  t/m 30-09-2023
 • Italie - 2021
 • Montepulciano, Primitivo, Sangiovese

8,99

Per 6 flessen: € 9,95 NU: € 8,99
Per fles: € 10,95 NU: € 9,89