Castello di Perno Barolo

- Wijnhuis Castello di Perno
- Jaar 2017
- Land Italie
- Regio Piemonte
- Inhoud 0,75L
- Alcoholpercentage 14.5
- Druif Nebbiolo
- Prod-nr: PERNO08017
39,30
Niet op voorraad
-
Per fles:€ 39,30
Gratis verzending met PostNL bij 3 flessen van deze wijn of bij € 100!
Helaas is dit product momenteel niet op voorraad.
Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief
Castello di Perno Barolo
Castello di Perno is een hoogwaardige en uiterst zorgvuldig gemaakte Barolo van speciaal geselecteerde Nebbiolo druiven. Deze bijzondere Barolo is van uitmuntende kwaliteit waardoor de kans bestaat dat deze wijn niet ieder oogstjaar geproduceerd kan worden.
De beste druiven voor de Castello di Perno Barolo
We vinden het wijnhuis Castello di Perno is het gelijknamige drop Perno in het hart van de Langhe. In eerste instantie is Castello di Perno gebouwd als een verdedigingsfort in de Middeleeuwen en werd later omgebouwd tot woonhuis. Rondom het landgoed vinden we de vele heuvels die volledig bedekt zijn met wijngaarden. Momenteel staat Gregorio Gitti aan het roer die met respect voor traditie moderne wijnen maakt. En stuk voor stuk van hoge kwaliteit met een mooie prijs-kwaliteitverhouding. De druiven voor deze Castello di Perno Barbera d’Asti zijn afkomstig van de wijngaard in Nizza Monferrato op een hoogte van 170 meter boven zeeniveau. Hier profiteren de druiven van een fijne verkoelende wind en kunnen daardoor optimaal rijpen.De druiven zijn afkomstig van de Castelletto-wijngaard in Monforte d’Alba. De bodem is kleiachtig en kalkhouden met de aanwezigheid van zand en zee fossielen. De druiven worden volledig met de hand geoogst waarna er een koude maceratie volgt van 48 uur. De fermentatie bij gecontroleerde temperaturen duurt 25 dagen. De Castello di Perno Barolo rijpt minimaal 36 maanden op eiken houten fusten en hierna volgt nog een fles lagering in de kelders van Castello di Perno. Deze fles lagering zorgt ervoor dat de wijn in de perfecte omstandigheden tot rust komt. De periode van fles lagering is ongeveer 12 maanden, beetje afhankelijk van het oogstjaar.