Castello di Perno Nizza

- Wijnhuis Castello di Perno
- Jaar 2017
- Land Italie
- Regio Piemonte
- Inhoud 0,75L
- Alcoholpercentage 14.5
- Druif Barbera
- Prod-nr: PERNO07017
Niet op voorraad
-
Per fles:€ 25,75
Gratis verzending met PostNL bij 4 flessen van deze wijn of bij € 100!
Castello di Perno Nizza
Castello di Perno Nizza wordt gemaakt van de heerlijke Barbera druif. Een druif die inmiddels de meeste verbouwde druifsoort is in de Piëmonte. Deze rode druif is lange tijd ondergeschikt geweest aan de welbekende Nebbiolo druif voor de Barolo wijnen. Hedendaags is de Barbera op betere velden aangeplant waardoor deze druif razend populair is geworden. De druiven voor de rode wijn zijn zelfs aangeplant tussen de Nebbiolo velden voor de Barolo! Hierdoor krijgt deze Nizza het mooie terroir van de Barolo.
Het vinificatieproces van Castello di Perno Nizza
Castello di Perno is gevestigd in het pittoreske dorpje Perno in Monforte d’Alba. Het kasteel werd in de Middeleeuwen gebouwd door de familie Falletti als verdedigingskasteel. Sinds 2012 is het kasteel eigendom van Gregorio Gitti. Het project van de familie Gitti vanaf het begin was dubbel: het kasteel van Perno herstellen tot zijn geschiedenis, en de teelt en vinificatie van zijn eigen druiven. De druiven voor deze rode wijn zijn afkomstig van de wijngaard in Nizza Monferrato, genaamd Bricco en bevindt zich op een hoogte van 210 meter boven zeeniveau. De ligging is gunstig voor de druiven, aangezien ze optimaal kunnen profiteren van de temperatuurswisselingen.De druiven worden bij optimale rijpheid geoogst. Eenmaal in de wijnmakerij aangekomen worden de druiven ontsteeld en vindt er een koude maceratie plaats gedurende 48 uur. Hierop volgt de fermetnatie op gecontroleerde temperatuur voor 25 dagen. De wijn rijpt uiteindelijk 14 maanden op Oostenrijkse eikenhouten vaten. Na het bottelen blijven de wijnen nog 6 maanden rusten in de kelders voordat deze op de markt wordt gebracht.