Centenero Valpolicella Ripasso
Deze rode Centenero Valpolicella Ripasso is soort Baby Amarone, want deze prachtige rode wijn wordt een tweede maal vergist met de most van de Amarone. Gaan we te snel? We zullen proberen uit te leggen waarom deze rode Ripasso zo bijzonder is. Midden in het wijngebied Veneto liggen de oude wijngaarden van Centenero, beroemd door de perfecte ligging ten op zichten van de zon. De vele zon uren dragen bij aan de gelijkmatige groei van de druiven. Ook de wind die over de heuvels waait en door de ranken heen slaat draagt bij aan de mooie oogst. Want de druiven hebben nu eenmaal verkoeling nodig om voldoende kracht op te bouwen. De rijke bodem structuur wat noodzakelijk is voor een top Valpolicella Ripasso is volop aanwezig. Zwarte klei met mooie mineralen zorgen voor krachtige trossen.
Volledige handmatige oogst voor deze Centenero Valpolicella Ripasso
Bij de perfecte rijpheid worden de druiven met de hand geoogst. Meestal in het begin van oktober worden alle druiven geoogst, in kleine kratjes worden ze naar de pers gebracht om schade te voorkomen. Tijdens het oogsten worden alle trossen goed geïnspecteerd om alleen het beste sap te verkrijgen. Alle druiven worden geperst en vergist , hierna volgt een tweede gisting met de Most van de Amarone wijn. Hij neemt alle mooie smaken over van de Amarone en krijgt een volle en krachtige smaak. Na een hout lagering in de kelders van Centenero is deze Centenero Valpolicella Ripasso klaar om gedronken te worden.
De geur en smaak van de Centenero Valpolicella Ripasso
Zodra u de fles open maakt gaat het feest al beginnen, u ruikt een mooie geur van krentjes, zwart fruit en wat gestoofde pruimen. Bij het inschenken geeft hij zijn donker paarse kleur weer en geuren van rijp zwart fruit, lichte kruiden, zoete kersen en wat vanille. In de smaak geeft deze Centenero Valpolicella Ripasso een zeer warm mondgevoel, gestoofde zwarte kersen en bramen aangevuld met chocolade, vanille en krentjes. Wat een feest om te drinken, en dat voor deze prijs.