Champagne Moutard Champ Persin Cepage Chardonnay

- Wijnhuis Champagne Moutard
- Land Frankrijk
- Regio Champagne
- Inhoud 0,75L
- Alcoholpercentage 12
- Druif Chardonnay
- Prod-nr: 40021
-
Per fles:€ 39,95
Verzending binnen circa 2 werkdagen.
Gratis verzending met PostNL bij 3 flessen van deze wijn of bij € 100!
Champagne Moutard Champ Persin Cepage Chardonnay
Wauw wat een heerlijk fruitige en levendige Champagne, deze Champ Persin Cepage Chardonnay. De wijn bestaat voor 100 procent uit Chardonnay die geoogst zijn op een perceel genaamd Champ Persin. Het is een speciale selectie druiven van wijnstokken van 20 jaar oud. Deze champagne wordt geproduceerd zonder malolactische gisting om de versheid van het fruit en de levendigheid te behouden.
Champagnes met veel passie en toewijding
Champagnehuis Moutard is een echt familiebedrijf die met veel passie en toewijding hun Champagnes produceren. Lucien Moutard begon in 1952 met de productie van Champagne onder zijn eigen naam. Hij gebruikte hiervoor druiven die werden geteeld op het land van zijn familie in de Cote des Bar. Dit gebied ligt in het zuidoosten van de grens van Champagne. Hier heerst een uitstekend klimaat voor Pinot Noir en Chardonnay druiven. De warmte overdag wordt perfect afgewisseld met de koelte in de nacht. De huidige eigenaar Francois Moutard staat sinds het midden van de jaren 80 aan het roer van het wijnbedrijf. Het is een echt familiebedrijf die met veel passie en toewijding hun Champagnes produceren.De vinificatie van Champagne Moutard Champ Persin Cepage Chardonnay
De druiven staan aangeplant op een bodem van klei en kalksteen op de Kimmeridgiaan van de Cote des Bar. Dit fundament is erg belangrijk voor het ontwikkelen van bijzonder eigenschappen. Mede dankzij het uitstekende klimaat kunnen de Chardonnay druiven perfect rijpen en krijgen ze alle tijd om mooi samen en aroma’s te ontwikkelen. De druiven worden bij optimale rijpheid volledig met de hand geoogst. Hierna volgt een strenge selectie met daarna een gisting tussen de 18 en 20 graden. De malolactische gisting wordt gedaan om de versheid van het fruitkarakter van de champagne te behouden. De tweede gisting vindt plaats op de fles bij een temperatuur van 15 graden. Tot slot rijpt de fles nog minimaal 36 maanden. Een prachtig glas bubbels met een delicate neus gekenmerkt door bloemige tonen en een vleugje amandel. In de mond een opmerkelijke structuur met tonen van citroen en grapfruit en afsluitend een frisse afdronk.35,95
Per fles: € 35,95
37,95
Per fles: € 37,95
39,95
Per fles: € 39,95