Constantia Uitsig Semillon
Een volle en krachtige wijn deze Semillon van wijnhuis Constantia Uitsig, mede door de lange houtrijping. De Semillon vragen veel aandacht volgens de wijnmaker, maar met alle liefde en souplesse verbouwt hij deze druif. Op het etiket is te zien dat ze naast het maken van goede wijnen, ook werken om een toevluchtsoord te worden voor inheemse vogels.
Groene landbouw bij Constantia
Constantia Uitsig heeft een lange en rijke geschiedenis achter de rug. Ze kijken ondanks hun lange geschiedenis voornamelijk vooruit. Daarom zijn ze zeer gepassioneerd door duurzaamheid. Met een compromisloze toewijding aan de groenste bouw- en landbouwpraktijken, hopen ze een ruimte te creëren die tegelijk mooi, bio divers en vooral nog steeds wordt genoten voor de generaties die nog moeten komen. Daarbij probeert Constantia zo natuurlijk mogelijk te werken in de wijngaarden. Bloemen spelen ook een centraal thema. Verwelkomen een verscheidenheid aan nuttige insecten en felle kleuren in de wijngaarden terwijl de zelfgemaakte compost de grond verrijkt.
De oogst van Constantia Uitsig Semillon
De Chardonnay voor de Constantia Uitsig Unwooded (unoaked) Chardonnay wordt in de vroege ochtenduren met de hand geoogst om koel, knapperig fruit te garanderen. Daarna volgt een zeer strenge selectie. Zo komen alleen de beste trossen in de flessen terecht en dat je zeker terug in de zuivere smaak van deze Constantia Semillon. De fermentatie gebeurt in roestvrij staal (temperatuur gecontroleerd) en op een zeer lage temperatuur. De wijn rijpt ongeveer tien maanden in eiken houten vaten waarvan zelfs 15 procent nieuw is. De vaten van 600 liter liggen te rusten in de kelders van Constantia Uitsig, een prachtige kelder met de beste omstandigheden. In de voortreffelijke geur mooie complexe geuren van marmelade, aardse tonen en limoen schil. De smaak is heel vol en stevig met een volle textuur, rijpe fruit nuances van peer, abrikoos en perzik aangevuld met vanille en lichte groene kruiden.