PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.024 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Au Cler Cotes de Gascogne

Au Cler Cotes de Gascogne
5,88
  Per 6 flessen:€ 5,88 p.s.

Vóór 16u besteld, zelfde werkdag verzonden!

Gratis verzending met PostNL bij 24 flessen van deze wijn of bij € 100!

Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief

Au Cler Cotes de Gascogne

Wat is het toch een bekend wijngebied geworden, de Côtes de Gascogne in Frankrijk. Het gebied staat vooral bekend om hun frisse en aangename witte wijnen met een prettig mondgevoel. Ook deze Au Cler Cotes de Gascogne is een schoolvoorbeeld van een klasse wijn en dat voor deze prijs. De wijn wordt gemaakt bij de grootheer uit het gebied namelijk Dominique Ferret. Hij kent het de wijngaarden door en door en maakt de beste wijnen van de Colombard en Ugni Blanc druiven.

De oude Cotes de Gascogne wijngaard van Au Cler

Voor deze witte Au Cler wijn worden de beste wijngaarden geselecteerd. Deze hangen vol met de druiven Colombard en Ugni Blanc en die vullen elkaar perfect aan in deze witte wijn. Maar voordat het zo ver is groeien de druiven op in een perfect leef klimaat. De vele zon uren dragen bij aan de rijpheid van de trossen die weer worden geremd door de dalende nachttemperatuur. Dit is van belang om de druiven rustig en gelijkmatig op te laten groeien. De frisse wind die vanaf de bergen door de wijngaarden waait geeft de oogst een natuurlijke verfrissing waardoor we dat terug proeven in deze wijn. Als de druiven hun rijpheid hebben bereikt worden ze apart van elkaar binnen gehaald en geperst.

De blend van de Au Cler Cotes de Gascogne

Na de persing is het aan Dominique Ferret om de juiste blend te maken van de Colombard en Ugni Blanc druiven. Elk jaar weet hij ons weer te verrassen want de wijn blijft echt ongekend goed. Het feest begint allemaal al bij het open maken van de fles. Het fruit knalt de fles uit en we noteerden fruit nuances van appel, lychee, peer en kruisbessen. Eenmaal in het glas worden de geuren verstrekt en daarbij noteerden wij ook nog wat verse munt blaadjes en grapefruit. De smaak is erg levendig, veel zachte en knisperende fruit tonen van citrus en grapefruit. Achter op de tong geeft hij ook wat groene appels en natuurlijk een mooie dosis kruisbes. Deze Au Cler Gascogne witte wijn is echt een TOP wijn voor deze prijsklasse!

Uw bestelling

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Au Cler Cotes de Gascogne

 • Frankrijk - 2022
 • Colombard, Ugni Blanc

5,88

Per fles: € 5,88
Alleen per 6 flessen te bestellen

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

6 Flessen Principe De Viana Crianza Met GRATIS MAGNUM

 • NU 24.91% KORTING
  t/m 10-01-2024
 • Spanje - 2019
 • Tempranillo

59,70

Per doos: € 79,50 NU: € 59,70

Princesa Gara Blanco Secco

 • NU 22.28% KORTING
  t/m 10-01-2024
 • Spanje - 2018
 • Malvasia

13,95

Per fles: € 17,95 NU: € 13,95

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 10,95