Domenico Fraccaroli Valpolicella Ripasso

- Wijnhuis Domenico Fraccaroli
- Jaar 2018
- Land Italie
- Regio Veneto
- Inhoud 0,75L
- Alcoholpercentage 14.5
- Druif Corvina, Corvinone, Rondinella
- Prod-nr: 10168
21,95
Op voorraad!
-
Per fles:€ 21,95
Gratis verzending met PostNL bij 5 flessen van deze wijn of bij € 100!
Domenico Fraccaroli Valpolicella Ripasso
Deze Valpolicella Ripasso is gemaakt van een bijzonder blend bestaande uit 70 procent Corvina, 20 procent Rondinella en 10 procent Molinara. Alle druifsoorten vinden we terug op de wijngaard die is aangeplant tussen 1985 en 1994 en ligt op een hoogte van 160 meter. De bodem is kalkhoudend en vulkanisch. Wat zorgt voor een bijzonder karakter.
Passie en toewijding bij wijnhuis Domenico Fraccaroli
Het wijnhuis Domenico Fraccaroli is opgericht in 1958 in Paradiso di Poccenia, Friuli Venezia Giulia, Italië. En staat ook wel bekend als een klein stukje paradijs. Het familiebedrijf is in 2002 uitgebreid met het domein Grotta del Ninfeo, waar de zoon van oprichter Domenico Fraccaroli Valpolicella wijnen en Amarone ging maken. Alle familieleden delen dezelfde passie namelijk het maken van wijnen. De kwaliteit ligt hoog en dankzij hun toewijding blijft het familiebedrijf alsmaar groeien. Naast wijnen bracht de passie voor kwaliteit en traditie hen er ook toe om andere typische smaken uit de regio Veneto te produceren. En zo begonnen zij ook met het maken van olijfolie en Vialone Nano-rijst. Moment staan zijn zonen aan het roer die met zelfde passie en toewijding het wijnhuis verder laten groeien.Voor perfectie is geduld nodig
De druiven worden met de hand geoogst en in kratten van 15 kilogram naar de wijnkelders gebracht. Hier volgt een strenge controle op de sorteertafel, waarbij alleen de beste druiven overblijven. Na het verwijderen van de steel wordt de rijping en fermentatie uitgevoerd in verticale vaten bij een gecontroleerde temperatuur gedurende acht dagen. Na het rekken en rusten in stalen kuipen, wordt in januari de wijn hergist op Amarone-druivenschillen, volgens de methode “Ripasso”, gedurende 4 dagen. De wijn wordt uitgelekt en gedurende 12 maanden in Franse eikenhouten tonnen gerijpt en wordt uiteindelijk gedurende 8 maanden op fles geraffineerd voordat hij wordt vrijgegeven. Er is dus een bepaalde mate van geduld nodig. Maar wij kunnen stellen dat dat het meer dan waard is.Deze Valpolicella Ripasso van Domenico Fraccaroli kleurt intens robijnrood in het glas. Op de neus subtiele hints van rijp rood fruit en koffie. Hij is enorm verfijnd en elegant met zachte en lichte tannines en een ongelooflijk lange en aanhoudende afdronk.
12,95
Per fles: € 12,95
21,95
Per fles: € 21,95
44,95
Per fles: € 44,95