Winkelwagen

Portugese Wijnen

Bij wijn uit Portugal denken de meeste mensen meteen van Port. Deze nationale trots van Portugal veroverd al eeuwenlang harten bij wijn liefhebbers over de hele wereld. Maar naast port heeft Portugal zoveel meer te bieden. De Portugese wijnen zijn wijnen die je niet wil missen! De oudste wijngebieden van de wereld liggen in Portugal. Hier wordt al vanaf de 13e eeuw wijn gemaakt. Echter was de wijn niet van een dermate kwaliteit dat deze kon concurreren met grote wijnlanden zoals Frankrijk, Spanje en Italie. Echter klimt Portugal als wijn land uit haar dal en vertonen de wijnen uit Portugal superieure kwaliteit. Portugal innoveert als geen ander. De Portugese wijn boeren willen op traditionele manieren wijn maken maar kijken wel naar kwaliteit. Passie voor de wijn. Men gaat steeds meer experimenteren met nieuwe druivenrassen en onbekende blends. Dit werpt de laatste jaren haar vruchten af, want de wijnen uit Portugal krijgen steeds meer fans!

Port uit Portugal

Portugal is groot geworden met Port. Meer dan de helft van de productie in Portugal is toe te schrijven aan Port. Deze versterkte wijn maakt al furore sinds de 13e eeuw, toen de Engelsen massaal Portugese wijnen importeerden. Eigenlijk is Port bij toeval ontdekt. Om de wijnen uit Portugal gedurende de lange zeereis naar Engeland goed te houden, werd een brandewijn toegevoegd. Door deze toevoeging ging de wijn verder gisten en ontstond er een zoete, versterkte wijn. Een uitvinding waar wij van de dag nog steeds dankbaar om zijn en blij van worden. Port is ook zoveel veelzijdiger als men denkt. Want met de Ruby en Tawny stijl zijn we allemaal wel bekend, maar wat dacht je van witte port? Of zelfs een rose Port, welke de laatste tien jaar steeds bekender wordt.

De ruby en tawny stijl zijn Port soorten welke herkenbaar zijn. Maar vergeet niet de Colheita’s, De late Bottled Vintage en de Vintage port. Kwaliteit staat hier voorop. In elke fles vintage port zit zoveel vakmanschap, het is haast onvoorstelbaar. Alleen in uitzonderlijk goede oogst wordt een vintage port gecreëerd. Na de oogst worden vintage port maximaal 3 jaar op eikenhouten vaten bewaard. Hierna wordt de Port gebotteld. Er vormt zich depot in de fles, waar de port op kan rijpen. Vintage port kunnen tot wel 60 jaar oud worden! Door het depot ontwikkeld de port zich, en krijg je werkelijk een uniek glas port. Een aanrader, een must-do, een goed advies. Geniet van zeker de oude vintage, want ze worden steeds zeldzamer!

Wijn uit Portugal

Maar naast port maakt Portugal ook wijnen. Zowel de rode als de witte wijnen vertonen vandaag de dag zo’n goede kwaliteit dat het meekan met de grote wijnlanden. De Portugese wijn boeren werken veel met inheemse druivensoorten, Portugal heeft hierin immers een overvloed aan. Denk aan Touriga Nacional, Tinta Cao, Tinta Barroca, Verdelho, Siria en Alvarinho. Druivenrassen die fenomenale wijnen produceren. De bekendste wijngebieden zijn de Douro vallei en de Dao vallei, liggend langs de gelijknamige rivieren in het noorden van het land. Hier is het klimaat ideaal voor wijnbouw en creëert het wijnen met een eigen identiteit. Vaak hebben de Portugese wijnen en kruidig karakter maar zijn daarnaast ook veel complexer dan men denkt, krachtig maar toch zacht.

Onbekend met Portugal als wijn land? Laat jezelf eens verrassen en sta verbaasd van de kwaliteit van de Portugese wijn die het hedendaags heeft. Wijnhuizen zoals Terra d Alter, Altano Douro, Anselmo Mendes en Quinta do Crasto zijn bezig met een opmars in het Europese wijn klimaat. Er wordt meer geëxperimenteerd, geïnnoveerd en geïnvesteerd in de wijn gebieden die Portugal rijk is. Portugal is een wijn land om te onthouden, en zeker geen eendagsvlieg. Laat je verrassen door de verscheidenheid in Port wijn en diversiteit in de druivenrassen die het Zuid-Europese land te bieden heeft. Ontkurk en geniet! Wij zeggen proost, of zoals ze in Portugal zeggen: Aplausos
Lees verder

Gavarez Vinho Verde

Portugal - 2020

Alvarinho, Azal, Loureiro


4,95
Per fles: € 4,95

Casa Ermelinda Prestigious Portuguese White

Portugal - 2020

Arinto, Chardonnay , Fernao Pires


4,95
Per fles: € 4,95

Casa Ermelinda Prestigious Portuguese Tinto

Portugal - 2019

Cabernet Sauvignon, Castelão, Syrah, Touriga Nacional


4,95
Per fles: € 4,95

Porta Nova Vinho Verde

Portugal - 2020

Loureiro, Trajadura


4,95
Per 6 flessen: € 4,95
Per fles: € 5,95

Altivo Vihno Verde Quinta Da Lixa

Portugal - 2020

Loureiro, Trajadura


5,49
Per fles: € 5,49
Alleen per 6 flessen te bestellen

JP Azeitão Blanco

Portugal - 2020

Fernao Pires, Muscat


5,95
Per fles: € 5,95
Alleen per 6 flessen te bestellen

JP Azeitão Tinto

Portugal - 2019

Aragonez, Castelão, Syrah


5,95
Per fles: € 5,95
Alleen per 6 flessen te bestellen

JP Azeitão Rose

Portugal - 2020

Syrah


5,95
Per fles: € 5,95
Alleen per 6 flessen te bestellen

Bons Ventos Tinto Casa Santos Lima

Portugal - 2019

Touriga Nacional


5,95
Per fles: € 5,95

Bons Ventos White Leve

Portugal - 2019

Arinto, Fernao Pires, Moscatel


5,95
Per fles: € 5,95

Vinha da Fonte Touriga Nacional Setubal

Portugal - 2020

Touriga Nacional


5,95
Per 6 flessen: € 5,95
Per fles: € 6,95

Casa Ermelinda Flor de la Mar Tinto Red

Portugal - 2020

Alicante Bouschet, Castelão, Syrah


5,95
Per fles: € 5,95

PerfecteWijn.nl Top 3
Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Baron de Ebro Rioja Crianza

NU 24% KORTING
t/m 31-10-2021

- 2018

Garnacha, Graciano, Tempranillo


7,99
Per fles: € 10,51 NU: € 7,99

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

NU 24% KORTING
t/m 31-10-2021

- 2020

Chardonnay


8,35
Per fles: € 10,99 NU: € 8,35

Vivaldi Valpolicella Ripasso

NU 24% KORTING
t/m 31-10-2021

- 2017

Corvina, Corvinone, Rondinella


12,74
Per fles: € 16,76 NU: € 12,74