PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.216 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Wijnen uit Jumilla

In de Spaanse regio Murcia vinden we de wijnstreek Jumilla. De wijngaarden liggen ingeklemd tussen Yecla in het noorden en Bullas in het zuiden. De Monastrell druif staat verreweg het meest aangeplant en de meeste wijnbouwers zijn dan ook gespecialiseerd in de wijnen op basis van deze druif. Daarnaast is de Syrah in opkomst en staan er ook witte druifsoorten veelvuldig aangeplant. Het gebied biedt diverse wijnen en allemaal van zeer hoge kwaliteit.

De groei van de wijnstreek Jumilla

In de negentiende eeuw was er een uitbraak van de druifluis Phyllocera. Verassend genoeg ontsnapte de Jumilla streek aan de besmettingen. Reden dus voor Franse wijnhandelaren om hier massaal wijn in te kopen. Dat zorgt voor een enorme economische groei in deze wijnstreek. Helaas ontkwam Jumilla niet aan de druifluis en sloeg deze in 1989 onverwachts toe. De wijngaarden waren verwoest en de productie verminderde aanzienlijk. Her aanplanting was de enige oplossing, maar dit koste veel tijd. Een positief effect was echter dat het een enorme boost gaf voor moderne technieken die al in de omringende gebieden tot grote successen had geleid. Dankzij deze ‘revolutie’ kon Jumilla een belangrijke rol spelen in de groei van de Spaanse wijnen.

Warme zomers en koude winters

Mede dankzij de nabijgelegen Middellandse zee is het klimaat continentaal, dat wil zeggen lange hete zomers en koude winters. Het droge gebied kan rekenen op weinige en onregelmatige neerslag. Maar als het rekent gaat dat vaak gepaard met hevige stormen die weer schade kunnen veroorzaken aan de wijnstokken. Maar twee belangrijke factoren dienen als reddende engel in Jumilla. Zo is er een gezonde hoeveelheid kalk in de bodem aanwezig. Dit zorgt dat het vocht optimaal vastgehouden wordt. Daarnaast heeft het gebied veel verschillende hoogtes tussen de 400 en 800 meter. Ook dit maakt dat de wijngaarden beschermd worden tegen de soms hevige buien.

Koningswijn Altos de Luzon

85 procent van de aangeplante wijnstokken wordt vertegenwoordigd door de belangrijkste druivensoort Monastrell. Deze druif kan goed tegen hitte en verschillende ziektes. Dat maakt deze druifsoort perfect voor deze regio. Het geeft smaakvolle en kruidige wijnen met veel donker fruit. In het hart van Jumilla vinden we wijnvelden van wijnhuis Luzon. En dit wijnhuis is gespecialiseerd in deze belangrijke druif. Deze druif speelt in veel van hun wijnen een hoofdrol, zoals in hun paradepaartje Altos de Luzon. Deze blendwijn is krachtig en heeft een mooie balans gevonden tussen fruitig en krachtig. En dankzij een langdurige houtlagering is het een unieke wijn die menig wijnliefhebbers hart sneller zal doen laten kloppen.

De witte druifsoorten zijn in de minderheid, maar ondanks dat worden er ook prachtige witte wijnen geproduceerd. Zo is de Sauvignon Blanc van wijnhuis Sierra de Enmedio een mooi voorbeeld. Deze witte wijn heeft een knisperende geur die zorgen dat je je direct in de zomer waant. En met een frisse en intense smaak laat deze Sauvignon Blanc zien wat Jumilla te bieden heeft op het gebied van witte wijnen. Ondanks het uitdagende klimaat weet de regio zichzelf goed op de kaart te zetten met uiteenlopende maar vooral hoogstaande wijnen.

Luzon Mindoro Viognier

  • Spanje - 2022
  • Viognier

18,95

Per 6 flessen: € 18,95 p.s.

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Luzon Dulce Sauvignon Blanc

  • Spanje - 2021
  • Sauvignon Blanc

18,95

Per 6 flessen: € 18,95 p.s.

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Finca Luzon Porti

  • Spanje - 2020
  • Cabernet Sauvignon, Monastrell

24,95

Per 6 flessen: € 24,95 p.s.

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Pezzo d'Oro Appassimento

  • Italie - 2022
  • Nero d'Avola, Primitivo

9,95

Per fles: € 9,95

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

  • Frankrijk - 2022
  • Chardonnay

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 10,95

Sans Pretention Luberon Rose

  • NU 10.73% KORTING
    t/m 30-04-2024
  • Frankrijk - 2023
  • Grenache Noir, Syrah

7,99

Per fles: € 8,95 NU: € 7,99