PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.216 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Rheinhessen wijn bestellen

Aan de Rijn ligt de het grootste wijngebied van Duitsland; Rheinhessen. Glooiende heuvels, 26.000 hectare wijngaarden en druivenstokken zo ver het oog reikt. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de kwalitatieve wijnproductie. Het grootste gedeelte bestaat uit witte wijnen, maar hier worden ook steeds meer grootse rode wijnen geproduceerd.

De glooiende heuvels van Rheinhessen

Hoe meer hoe beter, werd vaak gedacht bij het maken van wijn. Tegenwoordig richten de Duits wijnmakers zich vooral op de kwaliteit van hun wijnen. De wijnmakers worden beter opgeleid en de jongere generaties zorgen voor een betere promotie en hogere kwaliteit. Over de honderden heuvels liggen 150 dorpen verspreid met elk een aantal wijngaarden. De bekendste steden in Rheinhessen zijn Nierstein, Ingelheim, Oppenheim en Worms. De wijnstokken genieten van een terroir van löss, mergel en zand. De heuvels zorgen voor veel zonlicht op de wijnstokken, wat ervoor zorgt dat ze beter kunnen groeien in het koudere klimaat.

Unieke druivenrassen

In Rheinhessen zijn met name witte druiven aangeplant voor de Duitse wijnen uit deze streek. Zoals in bijna heel Duitsland staat Riesling verreweg het meeste aangeplant. Maar om culinaire kwaliteitswijn te produceren wordt er ook gewerkt met Muller-Thurgau, Weissburgunder en de Grauburgunder. Uniek in Rheinhessen is de druivensoort Scheurebe een druif van Riesling en Silvaner. Het zorgt voor een frisse witte wijn met een licht zuurtje. Door de opwarming van de aarde is er ook steeds meer ruimte voor blauwe druiven. Zo staan de Dornfelder, de Spatburgunder en de Portugieser steeds meer aangeplant in Rheinhessen.

Rheinhessen wijn Liebfraumilch

De bekendste wijn uit Rheinhessen is de Liebfraumilch. Waar het eerst enkel uit deze streek mocht komen, wordt de wijn in elk willekeurig Duits wijnbouwgebied geproduceerd. Het is een merknaam geworden voor zoetige witte wijn. De wijnmaker bepaalt wat er in de flessen komt, wat maakt dat de kwaliteit van deze wijn erg uiteen loopt. Dat is ook de reden waarom Duitse wijnen vaak heeft moeten opboksen tegen het image van matige wijnen. Een ‘echte’ Liebfraumilch is een Qualitatswein met een liefelijk smaak. Een mooi voorbeeld is de Liebfraumilch wijn van St Klian. Een zachte, lekker zoete wijn met een heerlijk aroma van tropisch fruit met een vleugje honing.

Van droog tot zoet en van rood tot wit

In Rheinhessen zijn er zo’n 6.000 wijnhuizen te vinden. Voor degene die dus graag een tocht door de Rheinhessen streek wil maken is zo een paar weken zoet. Gebruder Steffen is een bekend wijnhuis gelegen in de Rheinhessen. Het wijnhuis werd in 1794 opgericht en heeft dus een bak aan ervaring. Ze maken Duits wijnen van topkwaliteit en ook nog eens voor elke wijnliefhebber. Van droog, tot zoet en van rood tot wit. Een mooi voorbeeld is de Steffen Rheinhessen Spatlese, afkomstig van de adembenemende wijnranken uit de streek. De druiven worden laat geoogst waardoor de Riesling. Druiven een zoet karakter krijgen. Vol met rijp fruit, toets van citrus en vooral veel frisheid.

37,75

Per fles: € 37,75

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

59,49

Per fles: € 59,49

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

73,49

Per fles: € 73,49

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Pezzo d'Oro Appassimento

  • Italie - 2022
  • Nero d'Avola, Primitivo

9,95

Per fles: € 9,95

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

  • Frankrijk - 2022
  • Chardonnay

10,95

Per fles: € 10,95

Sans Pretention Luberon Rose

  • Frankrijk - 2023
  • Grenache Noir, Syrah

8,95

Per fles: € 8,95