PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.262 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Baron Fuente Champagne wijn kopen of bestellen

Wanneer je vanaf het bruisende centrum van Reims de auto pakt richting het zuid-westen kom je langs de adembenemende wijngaarden waar de druiven voor de champagne groeien. Na ongeveer een uurtje rijden kom je in Charly Sur Marne, een kleine gemeente met ongeveer 2700 inwoners. Hier is het prachtige Chateau van Baron Fuente Champagne gesitueerd. Een bijzondere champagnehuis, met een bijzondere geschiedenis. Maar er is één ding waar ze enorm goed is zijn: prachtige en overheerlijke champagnes produceren.

De Champagne van Baron Fuente

De wijngaarden van dit Champagne huis zijn al eeuwenlang in handen van de familie Baron. Echter bestaat het wijnhuis pas relatief kort. Het begint allemaal in 1961, wanneer het huwelijk tussen de Fransman Gabriel Baron en de Spaanse schone Dolores Fuente plaatsvindt. Naar aanleiding van dit huwelijk krijgt het pasgetrouwde stel van de vader van Gabriel een stuk wijngaard ter grootte van 1 hectare. Vanaf 1967 besluiten zij de stichting Baron Fuente op te richten en vanuit deze stichting Champagne te produceren. Nu, bijna 55 jaar later, beslaat Champagne Baron Fuente ongeveer 38 hectare en is het het champagne huis gelukt elk jaar weer meer te groeien.

De wijngaarden in de Champagne van Baron Fuente

Zoals al vermeld heeft het wijnhuis maar liefst 38 hectare in haar eigen bezit. Op deze indrukwekkende wijngaarden vindt men de klassieke druivenrassen die volop zijn aangeplant in de champagne, namelijk de Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunoir. Nog steeds worden de Champagnes van Baron Fuente elk jaar bejubeld. De torenhoge prijs-kwaliteit verhouding is hier voornamelijk schuldig aan. Doordat de Baron Fuente nog steeds in handen van dezelfde familie is, is de kwaliteit van de Champagne gegarandeerd.

De beste Champagnes van Baron Fuente

De Champagnes van Baron Fuente zijn ontzettend geliefd bij de consument. Je krijgt namelijk ontzettend veel kwaliteit voor een vriendelijke prijs. Baron Fuente heeft vijf verschillende Champagnes in haar assortiment. Onze vinologen kunnen eigenlijk niet kiezen welke Champagne nou het lekkerste is. Na lang overleg hebben zij twee flessen geselecteerd als misschien wel de beste champagne van dit huis. Allereerst de Champagne Baron Fuente Rose, waar de typische rose nuances goed naar voren komen. Je ruikt en proeft vakmanschap pur sang. Daarnaast zijn wij ontzettende fan van de Champagne Baron Fuente Blanc de Blancs. Een Blanc de Blancs champagne bestaat alleen uit de Chardonnay druif. Deze champagne van Baron Fuente geeft je diepgang, kwaliteit en vriendelijkheid; en dat allemaal in 1 fles champagne.

Champagne Baron Fuente Quinconce Grand Cru

  • Frankrijk
  • Chardonnay , Pinot Noir

35,69

Per fles: € 35,69

Vóór 16u besteld, zelfde werkdag verzonden!

Champagne Baron Fuente Tradition Brut

  • Frankrijk
  • Chardonnay , Meunier, Pinot Noir

24,69

Per fles: € 24,69

Vóór 16u besteld, zelfde werkdag verzonden!

Champagne Baron Fuente Grande Reserve Brut

  • Frankrijk
  • Chardonnay , Meunier, Pinot Noir

25,49

Per fles: € 25,49

Vóór 16u besteld, zelfde werkdag verzonden!

Champagne Baron Fuente Rose

  • Frankrijk
  • Chardonnay , Meunier, Pinot Noir

28,89

Per fles: € 28,89

Vóór 16u besteld, zelfde werkdag verzonden!

32,29

Per fles: € 32,29

Helaas is dit product momenteel niet leverbaar.

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Bernardus Chardonnay (11+1 GRATIS)

  • Amerika - 2021
  • Chardonnay

25,95

Per fles: € 25,95

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

  • Frankrijk - 2022
  • Chardonnay

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 10,95

Bernardus Rose Coteaux d'Aix en Provence 2023 (11+1 GRATIS)

  • Amerika - 2023
  • Cabernet Sauvignon, Cinsault, Grenache Noir, Syrah

21,95

Per fles: € 21,95