PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.216 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Bodegas Principe de Viana wijn kopen of bestellen

Misschien we een van de meest afwijkende wijnhuizen van Spanje. Een vreemde eend in de bijt. Waar veel Spaanse wijn huizen bekend staan om hun authenticiteit, hun idyllische wijnhuizen en hun imposante geschiedenis, is Principe de Viana een hypermodern wijn. Geen indrukwekkende historie, maar gewoon goede wijnen, waar iedereen gek op is. Dit werpt zijn vruchten af. In haar veertigjarig bestaan is Principe de Viana nog steeds groeiende.

De Spaanse wijnen van Principe de Viana

Het wijnhuis werd opgericht in 1983 in Navarra. Vanaf begin af aan staan zij voor moderne wijntechnieken en duurzame productie. Daarnaast is Principe de Viana een stoer wijnmerk. Ze durven risico’s te nemen. Dit is vooral te zien in het gebruik van de druiven. Op de wijngaarden van Principe de Viana zie je veel typische Navarra druiven zoals tempranillo, Garnacha en Viura. Echter worden deze traditionele rassen gecombineerd met internationale publiekslievelingen zoals Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Merlot. Dit geeft bijzondere, innoverende wijnen zoals de alom geslaagde Principe de Viana Edicion Limitada Crianza, een geweldige rode wijn waarbij oud en nieuw samen verenigt worden.

De duurzame wijnen van Principe de Viana

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Principe de Viana. Net als innovaties. Dit in combinaties met de hypermoderne productietechnieken zorgt voor hoogwaardige kwaliteitswijnen voor een vriendelijke prijs. Uniek is dat alle druiven in de nacht worden geoogst en vervoerd naar het wijnhuis. Op deze manier wordt oxidatie voorkomen. Daarnaast gelooft de wijnmaker dat het aroma’s van de volle trossen druiven perfect bewaard blijft in de koele nachten van Navarra.

Principe de Viana heeft de beste wijnen

De wijnen van Principe de Viana zijn sinds haar oprichting in 1983 meermaals bekroond. Zo wisten vele wijnen maar liefst een 8.5 te scoren in de grote Hamersma, een gerenommeerde Nederlandse wijngids. Deze score werd onder andere gegeven aan de Principe de Viana Chardonnay Barrel Fermented en de Clunia Tempranillo. Dit zijn extreem goede scores voor wijnen in deze prijsklasse. Wij vinden deze score geheel terecht, dus probeer deze wijnen snel.

Waarom Principe de Viana kopen?

Het brede assortiment van Principe de Viana is indrukwekkend. De instapwijnen van Brana Vieja zijn eenvoudig maar goed. Daarnaast heeft Principe de Viana een heel scala wijnen in het middensegment, waar alle druiven worden gebruikt: van Garnacha tot chardonnay. Daarnaast heeft Principe de Viana ook bijzondere wijnen, met onbekende druiven. Een goed voorbeeld is de Clunia Albillo, waar de onbekende Albillo Mayor een hoofdrol heeft. Echter is het kroonjuweel van Principe de Viana de illustere Clunia Finca el Rincon Tempranillo. Deze krachtpatser van de Tempranillo druif, zal een favoriet zijn van iedereen die van Spaanse wijnen houdt.

Principe de Viana Edicion Limitada Crianza

  • Spanje - 2019
  • Cabernet Sauvignon, Merlot , Tempranillo

14,95

Per fles: € 14,95

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Tesela by Clunia

  • Spanje - 2019
  • Syrah, Tempranillo

15,95

Per fles: € 15,95

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Tesela by Clunia Albillo

  • Spanje - 2022
  • Albillo Mayor

15,95

Per fles: € 15,95

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Clunia Albillo

  • Spanje - 2022
  • Albillo Mayor

21,95

Per fles: € 21,95

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

24,95

Per fles: € 24,95

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Pezzo d'Oro Appassimento

  • Italie - 2022
  • Nero d'Avola, Primitivo

9,95

Per fles: € 9,95

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

  • Frankrijk - 2022
  • Chardonnay

10,95

Per fles: € 10,95

Sans Pretention Luberon Rose

  • Frankrijk - 2023
  • Grenache Noir, Syrah

8,95

Per fles: € 8,95