Winkelwagen

Bon Courage

Een imposant Zuid-Afrikaans wijnhuis, welke furore heeft gemaakt in de 20e eeuw. Een echt familiebedrijf wat door toewijding en vakmanschap is uitgegroeid tot een schitterend wijnhuis met aanzien. Bon Courage geeft je hoogwaardige Zuid-Afrikaanse wijnen waar je verliefd op wordt. En dat al bijna 100 jaar. Dat noemen wij nou perfecte wijnen.

De Zuid-Afrikaanse wijnen van Bon Courage

Op het landgoed van Bon Courage, gevestigd in Robertson Valley, wordt al sinds het begin van de 19e eeuw wijn verbouwd. Echter werd het pas vanaf 1927 een wijnhuis van formaat, toen de familie Bruwer zich hier ging vestigen. Dankzij investeringen in het wijnhuis en op de wijngaarden, behoort het wijnhuis nu tot de top van Robertson Valley. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer. Echter is sinds de oprichting veel verandert. De grootste verandering vond plaats in 1983. In dit jaar werd Bon Courage een estate. Dat wil zeggen dat alle druiven alleen van het landgoed mogen komen.

Een heerlijk glas Bon Courage wijn

Bon Courage heeft veel kracht in zich. Allereerst de druiven, die alleen van het eigen landgoed mogen komen. Hierdoor kan Bon Courage een hoge kwaliteit voor haar Zuid-Afrikaanse wijnen garanderen. Daarnaast is de dagelijkse leiding nog steeds in handen van de familie Bruwer. De kennis die de afgelopen eeuw is opgedaan wordt nog steeds elke dag toegepast op de wijngaarden van Bon Courage. Dit alles zorgt voor een torenhoge prijs-kwaliteitsverhouding wat tevens het onderscheidende vermogen is van dit prachtige Zuid-Afrikaanse wijn huis.

Waarom Bon Courage wijn kopen?

Het brede assortiment van Bon Courage is iets wat veel wijndrinkers aantrekt. Daarnaast zijn alle wijnen, ondanks hun hoge kwaliteit, tot heel toegankelijk. Echte allemansvrienden die multi-toepasbaar zijn. Een gezellige borrel. Een feestelijk samenzijn. Of een uitgebreid diner. Bon Courage zal altijd het stralende middelpunt zijn. Zo beschouwen wij de Bon Courage Estate Sauvignon Blanc als de ideale borrelwijn en vinden wij de Bon Courage Estate Cabernet Sauvignon uitermate goed geschikt voor bij de barbecue.

De lekkerste wijn van Bon Courage

Eigenlijk kunnen wij een helder antwoord geven op deze vraag: alle wijnen van Bon Courage zijn goed. Echter kunnen wij er twee uitkiezen die voor ons net erbovenuit steken. Onze persoonlijke favoriet van de witte wijn is de Bon Courage Estate Chardonnay Prestige Cuvee. Dit is een romige, houtgelagerde witte wijn waar alle aspecten van een goede Chardonnay naar boven komen. Daarnaast zijn wij fan van de Bon Courage Estate Pinotage. In deze rode wijn is een hoofdrol weggelegd voor de Zuid-Afrikaanse held op de wijngaarden: de Pinotage. Het is een zwoele rode wijn, waar wij haast verliefd op zijn geworden.
Lees verder

Bon Courage Estate Blend

Zuid-Afrika - 2020

Chardonnay , Colombard


6,95
Per fles: € 6,95

Bon Courage Estate Chardonnay Unwooded

Zuid-Afrika - 2020

Chardonnay


7,49
Per fles: € 7,49

Bon Courage Estate Sauvignon Blanc

Zuid-Afrika - 2021

Sauvignon Blanc


7,49
Per fles: € 7,49

Bon Courage Estate Chardonnay Prestige Cuvee

Zuid-Afrika - 2019

Chardonnay


8,86
Per fles: € 8,86

8,95
Per fles: € 8,95

Bon Courage Estate Cabernet Sauvignon

Zuid-Afrika - 2015

Cabernet Sauvignon


8,95
Per fles: € 8,95

Bon Courage Estate Pinotage

Zuid-Afrika - 2016

Pinotage


8,95
Per fles: € 8,95

PerfecteWijn.nl Top 3
Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Vivaldi Pinot Grigio delle Venezie

NU 25% KORTING
t/m 31-10-2021

- 2019

Pinot Grigio


7,49
Per fles: € 9,99 NU: € 7,49

Estandon Insolence Mediterraneé Rosé

NU 20% KORTING
t/m 31-10-2021

- 2020

Grenache Noir, Syrah


9,99
Per fles: € 12,49 NU: € 9,99

San Marzano TR3 Pumi Rood

- 2020

Malvasia Nera, Negroamaro, Primitivo


8,49
Per 6 flessen: € 8,49
Per fles: € 8,95