PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 6.452 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Casato di Melzi wijn kopen of bestellen

Puglia op haar best. Want wie houdt er nou niet van de wijnen uit dit gebied van Italië. Dankzij een heuse revival zijn deze wijnen populairder dan ooit. Altijd goed en stellen nooit teleur. Dat geldt ook voor de wijnen van Casato di Melzi. Een prima glas wijn, die de kracht van de Primitivo en Negroamaro goed laat zien. De Italiaanse wijnen uit Puglia Waar het in vroegere tijden vooral...

Puglia op haar best. Want wie houdt er nou niet van de wijnen uit dit gebied van Italië. Dankzij een heuse revival zijn deze wijnen populairder dan ooit. Altijd goed en stellen nooit teleur. Dat geldt ook voor de wijnen van Casato di Melzi. Een prima glas wijn, die de kracht van de Primitivo en Negroamaro goed laat zien.

De Italiaanse wijnen uit Puglia

Waar het in vroegere tijden vooral Toscane, Veneto en Piemonte waren, die de hofleveranciers van Italiaanse wijnen waren, is het tij inmiddels gekeerd. Het zwaartepunt gaat richting het zuiden, om precies te zijn naar de hak van de laars. Apulië, of lokaal gezegd Puglia, was lange tijd een ondergeschoven kindje. Enigszins terecht. Door het enorm warme klimaat werden er veel druiven aangeplant. Echter doordat de druiven niet de aandacht kregen die zij verdienden, waren de wijnen lomp en grof. Echter heeft Puglia zich ontwikkeld, mede dankzij een hoop getalenteerde wijnmakers, waaronder Casato di Melzi. Inmiddels zijn de wijnen uit Puglia internationaal niet meer aan de slepen.

De wijngaarden van Casato di Melzi

Puglia staat bekend om haar brede scala aan inheemse druivenrassen. Bekende namen zijn vooral de negroamaro en de primitivo. Maar ook de Malvasia Nera wordt steeds meer aangeplant, vooral rondom het dorpje Salentino, waar de beroemde Salice Salentino wordt gemaakt.

De wijngaarden van Casato di Melzi liggen op de mooiste plekjes in Puglia. Bijzonder aan de ligging in Puglia, is dat de kust altijd dichtbij is. Dat is goed nieuws. Het kan overdag namelijk flink warm worden op de wijngaarden in Puglia; de hoogte maakt het geheel nog warmer. In de nachten komt er een milde zeebries op vanuit de kust. Door het bijzondere verschil tussen de dag- en nachttemperatuur, groeien de druiven gestaag en goed. De aandacht aan de druiven geeft dus daadwerkelijk een verschil.

De wijnen van Casato di Melzi uit Italië

De koning van de wijnen uit Puglia is ongetwijfeld de Primitivo. Haast iedere Nederlandse wijndrinker loopt weg met het zachte, vriendelijke en sappige karakter van de Primitivo. Ook Casato di Melzi heeft een Primitivo wijn in haar assortiment en wat voor een: Casato di Melzi Primitivo geeft je vriendelijkheid en gezelligheid. En dat voor een aangename prijs. Dat wordt smullen.

Casato di Melzi Negroamaro

 • Italie - 2021
 • Negroamaro

7,45

Per 6 flessen: € 7,45 p.s.

Casato di Melzi Primitivo

 • Italie - 2021
 • Primitivo

7,45

Per 6 flessen: € 7,45 p.s.

Casato di Melzi Salice Salentino Riserva

 • Italie - 2017
 • Malvasia Nera, Negroamaro

7,45

Per 6 flessen: € 7,45 p.s.

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Irony Cabernet Sauvignon

 • NU 24.83% KORTING
  t/m 28-02-2023
 • Amerika - 2018
 • Cabernet Sauvignon

11,99

Per fles: € 15,95 NU: € 11,99

Le Piton Sancerre

 • NU 24.18% KORTING
  t/m 28-02-2023
 • Frankrijk - 2021
 • Sauvignon Blanc

21,95

Per fles: € 28,95 NU: € 21,95

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • Frankrijk - 2021
 • Chardonnay

9,95

Per fles: € 9,95