PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 6.439 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Castelli di Severino wijn kopen of bestellen

We reizen af naar het land van liefde. Van cultuur. Van geschiedenis. Maar vooral van wijn. Welkom in Italië. Via het groene noorden, rijden we naar beneden. Langs Toscane en Rome. We volgen de uitlopers van de Apennijnen. En daar zijn we dan; in de hak van de laars. Ofwel: Puglia. De wijnkelder van Italië waar de wijnen van Castelli di Severino met veel plezier geproduceerd worden. Puglia...

We reizen af naar het land van liefde. Van cultuur. Van geschiedenis. Maar vooral van wijn. Welkom in Italië. Via het groene noorden, rijden we naar beneden. Langs Toscane en Rome. We volgen de uitlopers van de Apennijnen. En daar zijn we dan; in de hak van de laars. Ofwel: Puglia. De wijnkelder van Italië waar de wijnen van Castelli di Severino met veel plezier geproduceerd worden.

Puglia wijn uit Italië

De wijnen van Puglia hebben de laatste twintig jaar een indrukwekkende opmars gemaakt. Van kaal, droog en dor naar feestelijk en bruisend. Want aan het eind van de vorige eeuw was er van commerciële wijnbouw nog geen sprake. Gelukkig ontdekten steeds meer wijnhuizen de kracht van dit gebied, want eerlijk is eerlijk: de omstandigheden zijn er geweldig. De grond is rijk aan terroir, de Italiaanse zon maakt er overuren en de invloed van zee is van groot belang. Want doordat Puglia als het ware een schiereiland is, is de zee altijd in de buurt.

Italiaanse wijnen van Castelli di Severino

Deze zee zorgt voor een uniek verschijnsel in de wijnbouw. Omdat de zon overdag volop schijnt kan het ontzettend warm worden op de wijngaarden. Echter krijg je in de nachten een verfijnde zeebries vanaf de kust, waardoor er een duidelijk temperatuurverschil ontstaat. Dit bevordert het groeiproces van de druiven zoals Falanghina, Sangiovese en Negroamaro. De druiven worden stevig en vol en bouwen hiermee ontzettend veel aroma op.

Wijnen van Castelli di Severino

De naam voor de wijnen van Castelli di Severino is afgeleid van het kleine dorpje San Severo, welke gelegen is in het hart van Puglia. In de 17e eeuw werd dit dorp vernietigd door een allesverwoestende aardbeving waardoor het hele dorpje opnieuw opgebouwd moest worden. Hierdoor kreeg dit dorpje een totaal andere architectuur dan de omliggende steden. De barokke gebouwen sieren nog steeds de etiketten van de wijnen van Castelli di Severino.

Castelli di Severino wijn bestellen

Castelli di Severino wijn kopen kan eenvoudig via de webshop. Er zijn drie varianten beschikbaar die ieder de beste zijn in hun soort. Of je nou fris wit wenst of sappig rood, Castelli di Severino heeft een wijn die bij je past. Heerlijk is de sappige Castelli di Severino Negroamaro Rose, die naast verfrissing je ook ontzettend veel fruit geeft.

Castelli di Severino Cabernet Sangiovese

 • Italie - 2020
 • Cabernet Sauvignon, Sangiovese

6,49

Per 6 flessen: € 6,49 p.s.

Castelli di Severino Trebbiano Falanghina

 • Italie - 2021
 • Falanghina, Trebbiano

6,49

Per 6 flessen: € 6,49 p.s.

Castelli di Severino Negroamaro Rose

 • Italie - 2021
 • Negroamaro

6,49

Per 6 flessen: € 6,49 p.s.

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Irony Cabernet Sauvignon

 • NU 24.83% KORTING
  t/m 28-02-2023
 • Amerika - 2018
 • Cabernet Sauvignon

11,99

Per fles: € 15,95 NU: € 11,99

Le Piton Sancerre

 • NU 24.18% KORTING
  t/m 28-02-2023
 • Frankrijk - 2021
 • Sauvignon Blanc

21,95

Per fles: € 28,95 NU: € 21,95

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • Frankrijk - 2021
 • Chardonnay

9,95

Per fles: € 9,95