PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 6.327 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Errazuriz wijn kopen of bestellen

Een van de meest vooraanstaande wijnhuizen in Chili. Dit Zuid-Amerikaanse land heeft mede dankzij de inzet van wijnhuizen zoals Errazuriz een enorme vlucht in de wijnbouw gemaakt. Wijn wordt hier al sinds de 18e eeuw gemaakt. Vanaf halverwege de vorige eeuw kreeg de commerciële wijnbouw meer en meer vorm. Momenteel behoort het tot een van de mooiste wijnen wat betreft wijn maken, en dat is mede...

te danken aan de familie achter de wijnen van Errazuriz. Zij hebben veel wijngebieden in Chili internationaal op de kaart weten te zetten.

De Chileense wijnen van Errazuriz

Het wijnhuis is opgericht in 1870 door Don Maximiano Errazuriz. Toentertijd was deze beste man een jonge politicus, die vanaf Santiago het land bestuurde. Het was gebruikelijk dat de hogere sociale klasse wijnranken bij hun buitenhuizen aanplantten. Ook Don Maximiano besloot dit te doen. Echter keek hij bij het aanplanten goed naar het klimaat en terroir. Hij kwam hierdoor in Aconcagua terecht. Toentertijd stelde dit gebied niet veel voor, echter komen uit Aconcagua Valley vandaag de dag de beste wijnen uit Chili.

De Errazuriz wijnen uit Chili

Tegenwoordig staat Errazuriz nog steeds onder leiding van de nazaten van Don Maximiano. Het is Eduardo Chadwick welke momenteel de dagelijkse leiding heeft. Daarnaast is deze man een echte pionier gebleken, niet alleen voor Errazuriz maar voor de gehele Chileense wijn bouw. Hij was bijvoorbeeld de eerste die druiven zoals Sauvignon Blanc, Chardonnay en Pinot Noir dichtbij de kust ging aanplanten. Dankzij zijn passie en inzet bezit Errazuriz momenteel de mooiste wijngaarden in belangrijke gebieden zoals Aconcagua, Casablanca Valley en Curico Valley.

Errazuriz Don Maximiano wijnen

Viña Errazuriz heeft een zeer breed assortiment. Van toegankelijke instapwijnen, tot uitgesproken, bekroonde rode wijnen. De mooiste wijnen zijn vernoemd naar de oprichter van Errazuriz, Don Maximiano. Deze wijn is een excellente blend van typisch Franse druivenrassen. Je proeft aan de wijnen van Errazuriz dat de huidige wijnmaker een Franse historie heeft. Don Maximiano wordt alleen in extreem goede jaren geproduceerd en zijn gelimiteerd beschikbaar. De laatste Errazuriz Don Maximiano komt uit 2016, toen de oogst in Aconcagua Valley extreem goed was.

De beste wijnen van Errazuriz kopen

Naast Errazuriz Don Maximiano geeft het wijnhuis nog veel meer te bieden. Wat dacht je van La Cumbre Errazuriz, een geweldige rode wijn gemaakt van de imposante Syrah druif. Of Errazuriz Las Pizarra, welke wat ons betreft de beste Pinot Noir van Chili is. Maar ook de andere wijnen van Errazuriz zijn zeker de moeite waard. Onze persoonlijke favoriet is de Errazuriz Carmenere Aconcagua Costa, waar de nationale trots Carmenere een hoofdrol heeft. Hierbij zie je dat Errazuriz een kei is in het produceren van geweldige wijnen met een excellente prijs kwaliteit verhouding.

Vinedo Chadwick (nog 1 fles beschikbaar)

 • Chili - 2009
 • Cabernet Sauvignon

295,00

Per fles: € 295,00

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Dry Oak Aged Grande Reserve Rood

 • NU 22.47% KORTING
  t/m 31-12-2022
 • Frankrijk - 2020
 • Syrah

8,49

Per fles: € 10,95 NU: € 8,49

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • Frankrijk - 2021
 • Chardonnay

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 11,95

Barasasso Appassite

 • Italie - 2021
 • Montepulciano, Primitivo, Sangiovese

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 10,95