Winkelwagen

Eylo

Wie aan Spaanse witte wijnen denkt, kan haast niet om de Rueda heen. Dit gebied, grofweg ten westen van de hoofdstad Madrid gelegen, heeft zich in enkele decennia uitgebouwd dat het walhalla van Spaanse witte wijnen. Want maar liefst 98% van de aangeplante druiven is van een witte soort. Een duidelijk overwicht, wat in geen enkel ander wijngebied zo aanwezig is. Van de witte druivenrassen is er ook maar een die echt de koningin is, namelijk de Verdejo.

De Verdejo wijn van Eylo

Wie vijftig jaar geleden over de Verdejo druif was begonnen, had je raar aangekeken. Het gebied Rueda was nog kaal en dor en de Verdejo druif werd mondjesmaat in Spanje aangeplant. Het is dus haast bijzonder te noemen dat de Verdejo druif zich in enkele decennia heeft ontwikkelt tot misschien wel de twee na populairste witte druif in Nederland (na uiteraard de Chardonnay en de Sauvignon Blanc). Het is allemaal te danken aan Marques de Riscal, die in de jaren 80 het potentie van de Rueda zag. Dankzij zijn vakmanschap en inzet is de Rueda nu een wijngebied van formaat.

De witte wijnen uit de Rueda

Naar de landing van Marques de Riscal, wisten steeds meer wijnhuizen, met wisselend succes, de Rueda te vinden. Zo ook Eylo, die het met bijzonder veel succes heeft gedaan. In 1996 zag Bodegas Eylo het levenslicht. Dankzij een compleet renovatie in 2005 van de wijnmakerij, is Eylo doorgestoten naar de subtop van Rueda wijnen. Zij weten met veel succes de Verdejo aan te planten en te behandelen. Door subtiele toevoegingen te doen van bijvoorbeeld de Vuira of Viognier, weten zij hun wijnen net een kleine twist te geven, waardoor ze nog spectaculairder worden.

Wat is de mooiste wijn van Eylo

Bodegas Eylo heeft diverse witte wijnen in haar assortiment. De gemene deler is uiteraard de verfrissende Verdejo. Zo is er in Bodega Eylo Rueda ook een kleine rol weggelegd voor de lokale Viura, om het geheel nog aromatischer te maken. Het vlaggeschip van Bodegas Eylo is absoluut de Condesa Eylo Verdejo Rueda Barrica. Deze witte wijn heeft een korte houtlagering gehad, waardoor de complexiteit van deze wijn hoogtij viert.
Lees verder

Bodega Eylo Rueda

Spanje - 2020

Verdejo, Viura


6,95
Per fles: € 6,95

Condesa Eylo Rueda Verdejo

Spanje - 2020

Verdejo, Viognier

Penin 91

8,86
Per fles: € 8,86

10,25
Per fles: € 10,25

PerfecteWijn.nl Top 3
Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber
18,95
Per fles: € 18,95

Estandon Insolence Mediterraneé Rosé

NU 20% KORTING
t/m 31-08-2021

- 2020

Grenache Noir, Syrah


9,99
Per fles: € 12,49 NU: € 9,99

Whalebone Bay Sauvignon Marlborough

NU 25% KORTING
t/m 31-08-2021

- 2019

Sauvignon Blanc


8,49
Per fles: € 11,32 NU: € 8,49