PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.258 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Feudo Arancio wijn kopen of bestellen

Een diepe buiging voor deze Siciliaanse wijnen. Feudo Arancio heeft een bewogen geschiedenis maar is continu beter uit de crisis gekomen. Het zijn karakteristieke wijnen die de veelzijdigheid en het robuuste van Sicilië benadrukken. Dus ga er lekker voor zitten en laat de kwaliteit van Feudo Arancio over je heen komen.

Italiaanse wijnen van Sicilië

Het scheelde niet veel of wij hadden vandaag de dag niet kunnen genieten van de wijnen van Feudo Arancio. Dit oogverblindende wijnhuis was op sterven na dood, toen het werd gered door een van de grootte en voornaamste wijnbedrijven van Italië: Mezzacorona. Dit wijnbedrijf is gigantisch en heeft wijnhuizen verspreid over heel Italië. Van Puglia tot Veneto en van Trentino tot Sicilië. Door haar omvang en de daar bijkomende schaalvoordelen, zijn de wijnen van Mezzacorona prima geprijsd voor een hoge kwaliteit.

De Siciliaanse wijnen van Feudo Arancio

Feudo Arancia was een prima wijnhuis welke in 1904 al het levenslicht zag. Het is gelegen op het grootste eiland van de Middellandse Zee: Sicilië. Wanneer je hier aankomt, per boot of per vliegtuig, waan je je in een totaal andere wereld. Doordat Sicilië bewoond is geweest door vele verschillende volkeren, is het eiland een smeltkroes van vele culturen. Dit merk je in alles; architectuur, natuur en cultuur. Het is daarom zeker de moeite waard om het eiland een te bezoeken. Feudo Arancio is gevestigd in de zuidelijke helft van Sicilië, nabij het beroemde Sambuca di Sicilia. Bijna honderd jaar was dit de thuishaven van Feudo Arancio. Totdat het verval toeslag; in 2001 was het wijnhuis op sterven na dood.

De wijnen van Feudo Arancio

Gelukkig kwam in 2001 Mezzacorona ten tonele. Dit bedrijf kocht het wijnhuis, rooide de wijngaarden, renoveerde het wijnhuis en plantte nieuwe druivenrassen aan, waaronder de lokale Grillo en Nero d’avola. Deze investeringen zorgden ervoor dat Feudo Arancio langzaam maar zeker wel uit haar dal klom. Inmiddels heeft zij zich weer bewezen. Met name de Feudo Arancio Grillo en Feudo Arancio Nero D’avola, ware klassiekers van Sicilië, zijn uitgegroeid tot echte
successen.

11,95

Per 6 flessen: € 11,95 p.s.

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Feudo Arancio Riserva Nero D'Avola

  • Italie - 2017
  • Nero d'Avola

13,95

Per 6 flessen: € 13,95 p.s.

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Bernardus Chardonnay (11+1 GRATIS)

  • Amerika - 2021
  • Chardonnay

25,95

Per fles: € 25,95

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

  • Frankrijk - 2022
  • Chardonnay

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 10,95

Bernardus Rose Coteaux d'Aix en Provence 2023 (11+1 GRATIS)

  • Amerika - 2023
  • Cabernet Sauvignon, Cinsault, Grenache Noir, Syrah

21,95

Per fles: € 21,95