Winkelwagen

Laurent Miquel

De oprichting van Laurent Miquel

De geschiedenis van Laurent Miquel gaat ver terug in de tijd. Al in 1791 koopt de familie Laurent Miquel het wijngoed Cazal Viel, waar de basis is gelegd voor het wijnhuis. Echter leveren de zwakke wijnstokken weinig op, en wordt het terrein vooral gebruikt als jachtterrein. Pas bijna 2 eeuwen later, in 1970, zaait nazaat Henri Miquel een enorm hoeveelheid Syrah druiven in. Waarbij het wijnhuis zich in de beginjaren vooral richt op Syrah druiven, worden er vanaf 1992 Viognier druiven geplant. De expansie komt op haar hoogtepunt in 2009, wanneer er een grote hoeveelheid aan wijngaarden wordt aangekocht bij Chateau Les Auzines.

Generatie op generatie leidt Laurent Miquel

Het begin allemaal met Laurent Miquel, die in eerste instantie eigenaar was van het wijngoed in de 18e eeuw. Pas enkele generaties later, onder leiding van Henri Miquel, werd Laurent Miquel een echt serieus wijnbedrijf, mede dankzij de grote productie van Syrah wijnen. Henri Miquel werd daarom liefkozend ook wel ‘Mr Syrah” genoemd. Op 9 April 2011 wordt Sean Miquel, zoon van Laurent Miquel geboren. Hij is de vertegenwoordiging van de 9e generatie die aan het roer zal staan bij Laurent Miquel.

De wijngaarden van in het zuiden van Frankrijk

In de verloop van de tijd heeft Laurent Miquel vele wijngaarden vergaart. Op dit moment zijn zij actief in geheel Zuid-Frankrijk. Het begon allemaal in Cazal Viel, in het hart van de Languedoc. Al meer dan 2 eeuwen is dit wijngoed in handen van de familie Miquel. Het ligt nog geen 100 kilometer ten westen van Montpellier. Er zijn hier vooral Syrah druiven aangeplant, die groeien aan oeroude stokken. Een stuk westelijker heeft Laurent Miquel ook nog eigen wijngaarden in Auzines, vlakbij het dorpje Lagrasse. Deze wijngaarden omvatten maar liefst 12 hectaren, waar onder andere de druiven voor de befaamde Laurent Miquel Verite Viognier zijn aangeplant.

Laurent Miquel wijn

De visie van Laurent Miquel is simpel. Alleen superieure druiven kunnen leiden tot kwaliteitsvolle wijnen. Met deze visie plant het wijnhuis de juiste druiven op de juiste plekken aan. Gekeken naar de omstandigheden, het terroir en het klimaat, wordt er gekeken welke druif het beste op een bepaalde plek gedijt. Alleen zo krijg je de kwaliteitswijnen waar Laurent Miquel bekend om staat. Laurent Miquel is vooral groot geworden met haar Syrah en Viognier wijnen, maar vandaag de dag beheerst zij perfect alle aspecten van wijn. Van Chardonnay tot Merlot en van Albarino tot Grenache Noir. Voor iedere wijnliefhebber, heeft Laurent Miquel wel iets in het assortiment. Met name de Laurent Miquel Solas en de Auzines-serie, gooien internationaal hoge ogen.

Prijswinnaars van Laurent Miquel

Dat wij enorm enthousiast zijn over de geweldige wijnen van Lauren Miquel, dat is geen groot geheim. Wij kunnen ook niet wachten om ons enthousiasme over te brengen. Echter hebben diverse wijnen van Laurent Miquel al (inter)nationaal hoge ogen gegooid. Zeker de Syrah en Viognier wijnen, hebben internationaal veel lof gekend. Op nationaal niveau heeft Nederlands bekendste wijnjournalist Harold Hamersma diverse wijnen van Laurent Miquel een eervolle vermelding gegeven in de meest recent editie van De Grote Hamersma. Zo kreeg de Solas Pinot Noir een 8. Vier andere wijnen, namelijk de Solas Viognier, Verite Viognier, Chateau Les Auzines Laurent Miquel en de Laurent Miquel Bardou kregen maar liefst een 8.5. Een enorm hoge score, zeker voor de prijsklasse waarin de wijnen vallen.

Waarom Laurent Miquel wijnen kopen

De befaamde wijnen van Laurent Miquel worden geroemd, geëerd en aanbeden. De huidige eigenaar, naamgenoot Laurent Miquel, wordt gezien als een van de beste jonge wijnmakers in de Languedoc, een wijnregio in Zuid-Frankrijk die de laatste decennia zich kwalitatief uitermate goed heeft ontwikkeld. Naast de geliefde Syrah en Viognier druiven heeft Laurent Miquel voor elk wat wils. Doordat het prijs-kwaliteit niveau constant heel hoog is behoren de wijnen van Laurent Miquel al jaren tot de best verkochte wijnen bij perfectewijn.nl. Deze Franse wijnen zijn een gegarandeerd succes, onmisbaar in jouw wijnkast. Laat jezelf en je gezelschap verrassen en ga genieten van een van de mooie wijnen van dit adembenemende wijnhuis.
Lees verder

Laurent Miquel Vendanges Nocturnes Wit

Frankrijk - 2020

Colombard, Sauvignon Blanc


6,95
Per fles: € 6,95

Laurent Miquel Vendanges Nocturnes Rose

Frankrijk - 2020

Cinsault, Syrah


6,95
Per fles: € 6,95

Laurent Miquel Vendanges Nocturnes Rood

Frankrijk - 2019

Carignan, Grenache Noir, Merlot , Syrah


6,95
Per fles: € 6,95

Selection Cazal Viel Rose

Frankrijk - 2020

Cinsault, Grenache Noir, Merlot , Syrah


6,95
Per fles: € 6,95

Selection Cazal Viel Blanc

Frankrijk - 2020

Colombard, Grenache Blanc, Sauvignon Blanc


6,95
Per fles: € 6,95

Selection Cazal Viel Rouge

Frankrijk - 2019

Carignan, Grenache Noir, Merlot , Syrah


6,95
Per fles: € 6,95

Laurent Miquel Chardonnay Viognier

Frankrijk - 2020

Chardonnay , Viognier


8,01
Per fles: € 8,01

Laurent Miquel Cinsault Syrah Rose

Frankrijk - 2020

Cinsault, Syrah


8,01
Per fles: € 8,01

Laurent Miquel Syrah Grenache

Frankrijk - 2019

Grenache Noir, Syrah


8,01
Per fles: € 8,01

Laurent Miquel Sauvignon Blanc

Frankrijk - 2020

Sauvignon Blanc


8,01
Per fles: € 8,01

Laurent Miquel Syrah

Frankrijk - 2019

Syrah


8,01
Per fles: € 8,01

Laurent Miquel Cabernet Sauvignon

Frankrijk - 2018

Cabernet Sauvignon


8,01
Per fles: € 8,01

PerfecteWijn.nl Top 3
Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Baron de Ebro Rioja Crianza

NU 24% KORTING
t/m 31-10-2021

- 2018

Garnacha, Graciano, Tempranillo


7,99
Per fles: € 10,51 NU: € 7,99

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

NU 24% KORTING
t/m 31-10-2021

- 2020

Chardonnay


8,35
Per fles: € 10,99 NU: € 8,35

Vivaldi Valpolicella Ripasso

NU 24% KORTING
t/m 31-10-2021

- 2017

Corvina, Corvinone, Rondinella


12,74
Per fles: € 16,76 NU: € 12,74