Winkelwagen

Librandi

Onbekend maakt onbemind. Daarom wordt het hoog tijd om de wijnen van Librandi te gaan proeven. Uitstekende wijnen uit Calabria met een echt eigen karakter. Proberen is meer dan de moeite waard, dus waar wacht je nog op?

De Calabrese wijnen van Librandi

Voor dit wijnhuis reizen wij af naar misschien de meest onbekende streek wat betreft wijnen. Iedereen weet dat in heel Italië wijn wordt gemaakt en dat elke provincie haar kracht heeft. Iedereen kent wijngebieden zoals Toscane, Piemonte en Veneto. Ook Puglia, Trentino en Abruzzo zijn tegenwoordig bekende namen. Voor wijnhuis Librandi moeten wij echter naar het uiterste zuiden van Italië: naar Calabrië. Een provincie waar de tijd stil lijkt te staan.

Calabrië heeft vaak veel concurrentie gehad van de grote namen in de Italiaanse wijnen. Echter is het land meer dan de moeite waard. Het kan er flink warm worden, maar door de kust, die altijd dichtbij is, kan het in de nachten flink afkoelen. De familie Librandi had dit al vroeg in de gaten. In de jaren vijftig waren zij een van de eerste families die op commerciële basis wijnen gingen produceren. Voor die tijd een enorm risico, maar deze heeft zich ruimschoots uitbetaald. Inmiddels vormen de broers Antonio en Nicodemo Librandi de vierde generatie en maken nog steeds wijn met dezelfde passie als hun voorouders.

De wijngaarden van wijnhuis Librandi

De huidige generatie is flink aan het moderniseren, echter wel met behoudt van de tradities. Zo zijn zij ontzettend belangrijk geweest voor de bekendste DOC classificatie van Calabria: DOC Ciro. Daarnaast hebben zij ook nog een flink vinger in de pap bij DOC Melissa, een van de nieuwste aanwinsten van Calabria.

Inmiddels omvat Librandi ongeveer 65 hectaren wijngaarden. Hiervan is het leeuwendeel gereserveerd voor lokale druivenrassen. Denk hierbij aan Gaglioppo, Greco of Mantonico. Voor de gewone leek zijn dit onbekende rassen; echter zullen bij echte wijnkenners het water reeds in de mond vormen. Met namen de Gaglioppo, een druif waarvoor de familie Librandi zich flink heeft ingezet, gooit hoge ogen. Hier maakt het wijnhuis de succesvolle Librandi Segno Ciro Classico Rosso van.

De Librandi wijn uit Italië

In het verleden heeft Librandi ook diverse internationale rassen aangeplant, om relevant te blijven voor wijndrinkers in heel Europa. Echter is Librandi weer terug naar haar roots gegaan: lokale rassen en lokale wijnen. Een groot succes. De enige sporen van het ‘buitenlandse’ avontuurtje vindt je nog bij de aromatische Librandi Critone. Een perfecte Calabrese wijn welke een combinatie is van Chardonnay en Sauvignon Blanc: twee krachtpatsers op het bilaterale toneel.

Verder heeft Librandi voor ieder wat wils in huis. Toonaangevende wijnen uit Calabria; wijnen die echt de kracht van deze zuid-Italiaanse streek belichamen. Geliefd sins enkele jaren is LIbrandi Asylia Bianco Melissa Greco, van de verfrissende Greco druif. Voor degene die van iets pittiger houdt, is Librandi Efeso Calabria het advies. Dit is tevens het vlaggeschip van een wijnhuis welke al vier generaties toonaangevend is in een van de meest onderschatte wijngebieden van Italië.
Lees verder

Librandi Segno Ciro Bianco

Italie - 2020

Greco


9,95
Per fles: € 9,95

Librandi Segno Ciro Classico Rosso

Italie - 2019

Gaglioppo


9,95
Per fles: € 9,95

11,55
Per fles: € 11,55

11,55
Per fles: € 11,55

Librandi Critone

Italie - 2020

Chardonnay , Sauvignon Blanc


11,99
Per fles: € 11,99

14,49
Per fles: € 14,49

Librandi Le Passule Passito

Italie - 2018

Mantonico


19,95
Per fles: € 19,95

Librandi Efeso Calabria

Italie - 2020

Mantonico


21,95
Per fles: € 21,95

PerfecteWijn.nl Top 3
Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Vivaldi Pinot Grigio delle Venezie

NU 25% KORTING
t/m 30-09-2021

- 2019

Pinot Grigio


7,49
Per fles: € 9,99 NU: € 7,49

Estandon Insolence Mediterraneé Rosé

NU 20% KORTING
t/m 30-09-2021

- 2020

Grenache Noir, Syrah


9,99
Per fles: € 12,49 NU: € 9,99

San Marzano TR3 Pumi Rood

- 2020

Malvasia Nera, Negroamaro, Primitivo


8,95
Per fles: € 8,95