Winkelwagen

Maison Centauree

Wie de wijnen van Maison Centauree proeft, ontdekt meteen dat dit een buitenklasse is binnen de Franse wijnen. Unieke wijnen, waar een individuele druivensoort een duidelijke hoofdrol krijgt. De kracht achter Maison Centauree is het echtpaar Delaunay. Laurent en Catherine Delaunay maakten ooit furore in de Bourgogne, maar besloten een overstap te maken naar de Languedoc. Door goed onderzoek en elke druif op exact de juiste plek aan te planten. Op deze manier weten zij met de wijnen van Maison Centauree het beste uit elkaar druif te halen.

De Franse wijnen van Maison Centauree

De wijngaarden van Maison Centauree zijn gesitueerd in de Languedoc, een bestemming voor vele honderden Nederlandse toeristen. Doordat de grond hier vruchtbaar is en de zon een recordaantal uren schijnt, is het gebied ideaal voor de wijnbouw. De wijngaarden liggen rondom de steden Beziers en Carcassonne. Daarnaast worden alledruiven handmatig geoogst; juist om de kwaliteit van de wijnen te waarborgen. Na de vergisting worden de diverse wijnen van het wijnhuis, waaronder de Maison Centauree, gerijpt op hun eigen lie. Hierdoor krijgen de wijnen meer complexiteit en diepgang.

Prijswinnende wijnen van Maison Centauree

Wij zijn al jaren reuze enthousiast over de wijnen van Maison Centauree. Met wijnmakers Catherine en Laurent Delaunay hadden we ook niet anders verwacht. Echter vallen enkele wijnen van het wijnhuis keer op keer in de prijzen bij gerenommeerde recensenten. Een hiervan, Harold Hamersma, schrijver van de befaamde ‘De Grote Hamersma’, is er hier een van. Enkele wijnen kregen van hem hoge scores. Zo kreeg de Maison Centauree Pinot Noir maar liefst een 8. Een monsterscore was er voor de Maison Centauree Chardonnay. Deze witte wijn van Maison Centauree kreeg maar liefst een 9-. Dit is in deze prijsklasse een ontzettend hoge score te noemen.

Waarom Maison Centauree wijn kopen

Gezien de prijswinnende Chardonnay en Pinot Noir, merk je meteen dat het echtpaar hun kennis uit de Bourgogne goed heeft gebruikt. Maar naast deze hoogvliegers uit de Bourgogne, heeft Maison Centauree nog veel meer te bieden. Een bloemige Viognier, Een frisse Sauvignon Blanc en een stevige Syrah. Maar wat dacht je van Maison Centauree Cabernet Merlot, een rode wijn waar complexiteit hoogtij viert. Dit wijnhuis staat al jaren aan de top van de Languedoc wijnen. Als het aan Maison Centauree ligt, zullen ze deze eerste plek nog jaren doen handhaven.
Lees verder

Maison Centauree Sauvignon Blanc

Frankrijk - 2019

Sauvignon Blanc


9,95
Per fles: € 9,95
Alleen per 6 flessen te bestellen

Maison Centauree Viognier

Frankrijk - 2019

Viognier


9,95
Per fles: € 9,95
Alleen per 6 flessen te bestellen

Maison Centauree Syrah

Frankrijk - 2020

Syrah


9,95
Per fles: € 9,95
Alleen per 6 flessen te bestellen

Maison Centauree Chardonnay

Frankrijk - 2019

Chardonnay

Hamer 9-

10,95
Per fles: € 10,95
Alleen per 6 flessen te bestellen

Maison Centauree Pinot Noir

Frankrijk - 2019

Pinot Noir

Hamer 8

10,95
Per fles: € 10,95
Alleen per 6 flessen te bestellen

Maison Centauree Cabernet Merlot

Frankrijk - 2017

Cabernet Sauvignon, Merlot


10,95
Per fles: € 10,95
Alleen per 6 flessen te bestellen
PerfecteWijn.nl Top 3
Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Vivaldi Pinot Grigio delle Venezie

NU 25% KORTING
t/m 30-09-2021

- 2019

Pinot Grigio


7,49
Per fles: € 9,99 NU: € 7,49

Estandon Insolence Mediterraneé Rosé

NU 20% KORTING
t/m 30-09-2021

- 2020

Grenache Noir, Syrah


9,99
Per fles: € 12,49 NU: € 9,99

San Marzano TR3 Pumi Rood

- 2020

Malvasia Nera, Negroamaro, Primitivo


8,95
Per fles: € 8,95