PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.164 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Wijn uit Franschhoek

In een van de mooiste valleien van de Kaap vinden we de wijnstreek Franschhoek. Dit charmante dorpje in Zuid-Afrika bestaat uit elegante familie wijnhuizen met mooie landschappen en wijnen. De ligging, de prachtige hoge bergen en het koele klimaat maken dat deze streek perfect is voor de druiventeelt. Hoewel het een van de kleinste wijngebieden is van het land, is het historisch een wel zeer belangrijk gebied geweest. De streek dankt zijn naam namelijk aan de Hugenoten die zich in de zeventiende eeuw vestigden. Pas dertig jaar later in de wijnbouw echt op gang gekomen.

De historie van Franschhoek

Ruim 300 jaar geleden waren het de Franse Hugenoten die op de vlucht waren voor de Franse overheid en op Zuid-Afrikaanse gronden hun wijnkennis importeerden. Ze zouden van grote waarde zijn en een dusdanige bijdrage gaan leveren aan de wijnbouw. Dat laatste viel echter een beetje tegen. Het waren vaak ongeschoolde arbeiders en gingen al snel graan verbouwen of vee houden. De wijnbouw is eigenlijk pas sinds de laatste eeuwwisseling van de grond gekomen. Eerst maakte het deel uit van het district Paarl, maar is sinds 2010 volledig zelfstandig. Franschhoek wordt omarmt door verschillende gebergtes als Drakenstein, Franschhoek en Wemmershoek. Hierdoor valt er relatief veel regen en liggen de wijngaarden een stuk hoger. De bodem bestaat hier uit zand en zandsteen en deze omstandigheden zorgen voor unieke eigenschappen.

De jonge druivenstokken van Franschhoek

In Franschhoek vind je voornamelijk jonge druivenstokken. De verhouding tussen witte en blauwe druiven is nagenoeg gelijk. Voor rode wijn, wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van Cabernet Sauvignon, Syrah en Merlot. Voor de witte wijnen staan Sauvignon Blanc, Chardonnay en Semillon aangeplant. Als we kijken naar kwaliteit is deze laatste druivensoort misschien wel de belangrijkste. Ze vormen de basis voor veel fraaie wijnen afkomstig uit Franschhoek. Franschhoek Cellar is zo’n wijnhuis die met alle traditionele druiven wijnen produceren. Bij dit in 1945 opgerichte wijnhuis kan je terecht voor wijnen met een onderscheidend karakter.

De Zuid-Afrikaanse wijnhuizen

In en rondom Franschhoek liggen ongeveer 45 wijnhuizen. Een van de bekendste is Boschendal. Het wijnhuis ligt tussen Stellenbosch en Franschhoek en staat al eeuwen aan de top van de wijnbouw. De oogst wordt volledig met de hand gedaan en elke fles is uniek. Een van de hoogst gelegen wijnhuizen in deze regio is Babylon’s Peak. De wijngaarden liggen op een hoogte van maar liefst 700 meter boven zeeniveau. De wijnen worden gemaakt met veel respect voor natuur. Alle druiven die voor de wijnen worden gebruikt, worden zorgvuldig geselecteerd en behandeld voordat de wijn op de traditionele manier wordt gemaakt. Een ander groots wijnhuis is Rust en Vrede. Dit geweldige wijnhuis bestaat al sinds 1694 en is wereld beroemd. De oude wijngaarden zorgen voor unieke druiven die op hun beurt weer zorgen voor prachtige wijnen. Het paradepaartje van dit wijnhuis is Rust en Vrede Estate Wine, een blend van Cabernet Sauvignon, Merlot en Shiraz. Een krachtige wijn met veel donker fruit en een afdronk van vanille en zoethout.

Haute Cabriere Chardonnay Pinot Noir

 • Zuid-Afrika - 2022
 • Chardonnay , Pinot Noir

11,95

Per 6 flessen: € 11,95 p.s.
Per fles: € 12,95

Vóór 16u besteld, zelfde werkdag verzonden!

Haute Cabriere Pinot Noir Unwooded

 • Zuid-Afrika - 2020
 • Pinot Noir

14,95

Per fles: € 14,95

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

SEDA Monastrell Vina Viejas

 • Spanje - 2021
 • Monastrell

6,95

Per fles: € 6,95

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 11,95

Sideways Sauvignon Blanc

 • NU 24.65% KORTING
  t/m 28-02-2024
 • Zuid-Afrika - 2022
 • Sauvignon Blanc

5,99

Per fles: € 7,95 NU: € 5,99