PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.394 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Nieuwe Alcoholwet

De geborgde werkwijze volgens de nieuwe alcoholwet

Per 1 juni 2021 is de nieuwe alcoholwet in gegaan waardoor wij genoodzaakt zijn om diverse maatregelen te nemen op het gebied van de leeftijdsverificatie. Deze maatregelen zorgen ervoor dat de verkoop van alcoholhoudende dranken aan minder jarige niet meer mogelijk is. Alle verkopers van alcohol dienen met ingang van de nieuwe wet te voldoen aan bepaalde voorwaarden. Één van deze voorwaarden is dat er een leeftijd check op iedere zending komt aan particulieren die wij aan onze vervoerder aanbieden. Het in ontvangst nemen van uw pakket zal dan altijd geverifieerd worden aan de hand van uw ID bewijs. Deze wettelijk verplichte handeling is noodzakelijk om uw pakket in ontvangst te nemen. Als Perfectewijn.nl doen wij er alles aan om te voldoen aan deze regels en hebben daarom een geborgde werkwijze opgezet. Die wij hieronder aan u toelichten.

Leeftijds controle bij bestellen:

Voordat u als klant kunt bestellen zullen wij om uw geboortedatum vragen, dit dient u naar waarheid in te vullen. Mocht u een ongeldige datum invullen of u bent niet ouder dan 18 jaar komt het Nix logo in beeld met de tekst dat u niet kunt bestellen omdat u niet ouder bent dan 18 jaar.

Leeftijds controle bij aflevering:

Alle verzendlabels naar onze particuliere klanten zijn uitgerust met de specifieke kenmerken: leeftijdsverificatie 18+, uitsluitend bezorging op het huisadres, en een vereiste voor een handtekening bij ontvangst. Deze maatregelen zijn ingevoerd om de bezorgers van PostNL erop te attenderen dat het om een zending gaat die uitsluitend aan personen van 18 jaar of ouder mag worden overhandigd. Bij de aflevering van het pakket zal de bezorger om een geldig legitimatiebewijs vragen om de leeftijd van de ontvanger te verifiëren. Indien de ontvanger niet in staat is een geldig legitimatiebewijs te overleggen, zal de bezorger het pakket niet overdragen. In het geval dat de ontvanger afwezig is en er geen andere personen van 18 jaar of ouder op het adres aanwezig zijn, wordt het pakket naar het dichtstbijzijnde PostNL-afhaalpunt gebracht. Daar kan het binnen een week opgehaald worden, op vertoon van een geldig legitimatiebewijs. Conform de regelgeving, die ingaat op 1 juli 2023, is het niet langer toegestaan om zendingen die onderworpen zijn aan een leeftijdscontrole, bij buren af te geven of elders onbewaakt achter te laten.

Werkwijze en verpakking voorwaarden:

Onze organisatie heeft een duidelijke werkwijze ontwikkeld en geïmplementeerd om de naleving van onze procedures te waarborgen. Deze werkwijze is aan al onze medewerkers kenbaar gemaakt door middel van teambesprekingen. Tevens is er een kopie van de procedure op een strategische en centrale plek binnen ons magazijn opgehangen, zodat medewerkers deze informatie op elk moment kunnen raadplegen. Gedurende hun inwerkperiode worden nieuwe medewerkers uitgebreid geïnformeerd over onze werkwijze. Het is voor al onze medewerkers duidelijk dat zij met vragen altijd terecht kunnen bij een leidinggevende die in het bezit is van een SVH-certificaat (Sociale Hygiëne). Bovendien houden wij een logboek bij waarin staat geregistreerd dat alle medewerkers op de hoogte zijn gebracht van onze werkwijze en bekend zijn met de uitvoering ervan.

Om de communicatie met onze bezorgpartner PostNL en de eindontvanger verder te verduidelijken, hebben wij besloten het NIX18-logo op onze verzenddozen af te beelden. Dit initiatief dient als een extra verduidelijking voor zowel de PostNL-bezorgers als voor de ontvanger dat de zendingen onderworpen zijn aan een leeftijdscheck van 18 jaar en ouder. PostNL is geïnstrueerd dat alle zendingen met dit kenmerk grondig op leeftijd gecontroleerd moeten worden, een procedure die wordt ondersteund door de informatie die automatisch aan het verzendlabel wordt toegevoegd tijdens het bestelproces. Dit zorgt voor een consistente handhaving van de leeftijdsverificatieprocedure, benadrukkend onze inzet voor verantwoorde distributie.

Controle van de Geborgde werkwijze:

Elk jaar voeren wij een grondige evaluatie uit om te verzekeren dat onze gestandaardiseerde werkwijze nog steeds voldoet aan de relevante eisen en normen. Deze evaluatie omvat een zorgvuldige controle van elke fase in ons proces, van het plaatsen van een proefbestelling tot en met de bezorging die vergezeld gaat van een leeftijdscontrole. Daarnaast voeren wij ook een controle uit op een willekeurig gekozen bestelling, om het volledige proces van begin tot eind te verifiëren. De meest recente controle is uitgevoerd op 6 maart 2024, betreffende bestelnummer is op te vragen. Dit document is actueel en kan op elk moment worden opgevraagd. Het document wordt ten minste één keer per jaar geactualiseerd (n.a.v. een evaluatie) en bij iedere wijziging van de situatie.

De bevindingen van deze evaluatie worden besproken tijdens een teamvergadering. Indien noodzakelijk, passen we onze werkwijze aan om te blijven voldoen aan de gestelde eisen en zorgen we ervoor dat alle medewerkers op de hoogte zijn van eventuele wijzigingen. In het geval dat medewerkers zich niet houden aan de vastgestelde afspraken, nemen we passende maatregelen om te zorgen dat zij zich alsnog aan de richtlijnen houden. Maatregelen kunnen onder meer bestaan uit extra individuele begeleiding voor de betrokken medewerker(s) en het verplicht stellen dat het verwerken van webshop bestellingen alleen onder direct toezicht van een leidinggevende plaatsvindt.

Mocht onze verzendpartner, PostNL, de overeengekomen afspraken niet naleven, dan zullen wij een formele klacht indienen bij PostNL om te zorgen voor een snelle en effectieve oplossing.

Hartelijk dank voor uw begrip en mocht u naar aanleiding van onze werkwijze nog verbeterpunten hebben, dan horen wij deze graag via info@perfectewijn.nl. Wij van Perfectewijn.nl doen er alles aan om met deze geborgde werkwijze de maatschappelijke verantwoordelijk omtrent alcoholgebruik te stimuleren. 
PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Six6 Grande Reserve Chardonnay

 • NU 17.9% KORTING
  t/m 31-07-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Chardonnay

8,99

Per fles: € 10,95 NU: € 8,99

Sans Pretention Luberon Rose

 • NU 10.73% KORTING
  t/m 31-07-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Grenache Noir, Syrah

7,99

Per fles: € 8,95 NU: € 7,99

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 10,95