PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 6.865 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Nieuwe Alcoholwet 2021

De geborgde werkwijze volgens de nieuwe alcoholwet 2021


Per 1 juni 2021 is de nieuwe alcoholwet in gegaan waardoor wij genoodzaakt zijn om diverse maatregelen te nemen op het gebied van de leeftijdsverificatie. Deze maatregelen zorgen ervoor dat de verkoop van alcoholhoudende dranken aan minder jarige niet meer mogelijk is. Alle verkopers van alcohol dienen met ingang van de nieuwe wet te voldoen aan bepaalde voorwaarden. Één van deze voorwaarden is dat er een leeftijd check op iedere zending komt aan particulieren die wij aan onze vervoerder aanbieden. Het in ontvangst nemen van uw pakket zal dan altijd geverifieerd worden aan de hand van uw ID bewijs. Deze wettelijk verplichte handeling is noodzakelijk om uw pakket in ontvangst te nemen. Als Perfectewijn.nl doen wij er alles aan om te voldoen aan deze regels en hebben daarom een geborgde werkwijze opgezet. Die wij hieronder aan u toelichten. 

Leeftijds controle bij bestellen:

Voordat u als klant kunt bestellen zullen wij om uw geboortedatum vragen, dit dient u naar waarheid in te vullen. Mocht u een ongeldige datum invullen of u bent niet ouder dan 18 jaar komt het Nix logo in beeld met de tekst dat u niet kunt bestellen omdat u niet ouder bent dan 18 jaar.

Leeftijds controle bij aflevering:

Zodra wij uw bestelling verzenden, maken wij gebruik van een legitimatieplicht. Dat betekent dat als het pakket bij u wordt aangeboden u zich zal moeten legitimeren aan de bezorger. Dit om te checken of de ontvanger wel 18 jaar of ouder is. Ook bij het afhalen van uw bestelling bij een afhaalpunt zal u zich moeten legitimeren. Zorg daarom dat u altijd een legitimatiebewijs bij u heeft bij het afhalen van uw pakket. Ook is het niet meer toegestaan om uw pakket achter te laten in de tuin of in een pakket box. Dit omdat legitimatie verplicht is volgens de nieuwe alcoholwet.

Werkwijze en verpakking voorwaarden:

Onze werkwijze is bekend bij al onze medewerkers en onze dozen zijn voorzien van de teksten ‘Legitimatie verplicht’ en ook het Nix logo is aanwezig op de verzendverpakking zodat dit nog beter zichtbaar is voor zowel de bezorger als de ontvanger.

Controle van de Geborgde werkwijze:

Wij zijn verplicht om onze geborgde werkwijze eenmaal per jaar te onderzoeken op geldende verplichtingen en eventueel geconstateerde tekortkomingen. Dit is als laatst gebeurd op 27-03-2023 bestelling nummer 2013240591. Dit zal jaarlijks plaatsvinden en op deze pagina zichtbaar zijn. 

Hartelijk dank voor uw begrip en mocht u naar aanleiding van onze werkwijze nog verbeterpunten hebben, dan horen wij deze graag via info@perfectewijn.nl. Wij van Perfectewijn.nl doen er alles aan om met deze geborgde werkwijze de maatschappelijke verantwoordelijk omtrent alcoholgebruik te stimuleren. 
PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Santa Carolina Special Edition 2018 Carolina Assemblage

 • NU 24.43% KORTING
  t/m 31-10-2023
 • Chili - 2018
 • Cabernet Sauvignon, Malbec

6,99

Per fles: € 9,25 NU: € 6,99
Alleen per 6 flessen te bestellen

Chateau Arnaude Provence Rosé OP=OP

 • NU 24.6% KORTING
  t/m 31-10-2023
 • Frankrijk - 2021
 • Cabernet Sauvignon, Cinsault, Syrah

9,99

Per fles: € 13,25 NU: € 9,99

Barasasso Appassite

 • NU 9.65% KORTING
  t/m 30-09-2023
 • Italie - 2021
 • Montepulciano, Primitivo, Sangiovese

8,99

Per 6 flessen: € 9,95 NU: € 8,99
Per fles: € 10,95 NU: € 9,89