PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.299 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Krohn Port wijn kopen of bestellen

Net zoals de meeste Port huizen, heeft ook Krohn een indrukwekkende geschiedenis. Echter, waar het leeuwendeel van de gerenommeerde huizen een Engelse of Nederlandse voorgeschiedenis hebben, is Krohn een vreemde eend in de bijt.

De oprichters van Krohn Port waren namelijk Theodor Wiese en Dankert Krohn, twee jonge, ambitieuze Noorse ondernemers met een liefde voor port. Al in 1865 zag het porthuis het levenslicht. Daarnaast is Krohn Port altijd actueel gebleven. Zo wisten zij zich met hun torenhoge kwaliteit vele portliefhebbers fan te maken van Krohn.

De Port wijnen uit Portugal

Portugal is al eeuwenlang een echt wijnland. De wijn geschiedenis van haar wijnen gaat misschien wel verder terug dan die van Spanje en Italië. Dit was niet te danken aan haar ‘normale’ wijnen. Deze vinden pas sinds enkele jaren eenvoudig de weg naar de consument. Men heeft het vooral te danken aan een versterkte, zoete wijn genaamd Port. Deze versterkte wijn heeft Portugal internationaal op de kaart gezet. Het waren vooral de welvarende West-Europese landen die wegliepen met het zoete en zwoele karakter van Port.

De beste Port komt van Krohn

Krohn heeft sinds haar oprichting in 1865 altijd ervoor gezorgd dat zij de mooiste port wijnen in haar assortiment had. Door continu de beste druiven en techniek te gebruiken, behoort zij momenteel nog zeker tot de subtop. De stijl van Krohn wordt vooral in Nederland geroemd. Vandaar dat de Nederlandse Port drinker al begin te glimlachen wanneer er een fles Krohn Port op tafel komt.

Hoewel Krohn een Noorse voorgeschiedenis heeft, is het Porthuis al vele generaties in handen van de Portugese familie Carneiro. Naast de reguliere wijngaarden in Douro, bezit Krohn ook misschien wel de mooiste wijngaard in het Douro gebied, namelijk Quinta do Retiro. Dit wordt onder kenners beschouwd als een van de mooiste wijngaarden voor de productie van Port.

Wat is de mooiste Port van Krohn

Port komt voor in diverse vormen. Kies je voor een fruitige Ruby of een complexere Tawny stijl port? In elke categorie vormen de port van Krohn een subtop. De klassiekers Krohn Tawny Port en Krohn Ruby Port zijn al jaren succesvolle, klassieke portwijnen van Krohn en zeker de moeite waard. Een echt kroonjuweel van Krohn is zonder twijfel de Krohn Colheita 2005. Dit oogstjaar wordt beschouwd als misschien wel de beste van deze eeuw. De druiven zijn afkomstig van de beste wijngaarden en dankzij het vakmanschap wat Krohn heeft te bieden is Krohn Colheita 2005 de lieveling van veel Port drinkers.

Krohn Tawny Port

 • Portugal
 • Touriga Francesa, Touriga Nacional

9,95

Per 6 flessen: € 9,95 p.s.

Vóór 16u besteld, zelfde werkdag verzonden!

Krohn Ruby Port

 • Portugal
 • Touriga Francesa, Touriga Nacional

9,95

Per 6 flessen: € 9,95 p.s.

Vóór 16u besteld, zelfde werkdag verzonden!

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Six6 Grande Reserve Chardonnay

 • NU 17.9% KORTING
  t/m 31-05-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Chardonnay

8,99

Per fles: € 10,95 NU: € 8,99

Sans Pretention Luberon Rose

 • NU 10.73% KORTING
  t/m 31-05-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Grenache Noir, Syrah

7,99

Per fles: € 8,95 NU: € 7,99

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • NU 17.9% KORTING
  t/m 31-05-2024
 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

8,99

Per fles: € 10,95 NU: € 8,99