PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.394 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Niepoort wijn kopen of bestellen

Een uniek Porthuis uit Portugal. Want Niepoort is een ster in het produceren van Port. Met name de Colheita Port weet hoge ogen te gooien bij het wijndrinkend publiek. Echter heeft Niepoort nog een troef in handen: stille wijn. Hiermee benadrukt Niepoort wederom haar veelzijdigheid binnen de Portugese wijn wereld.

De Port van Niepoort

Niepoort is een zeer vooraanstaand port- en wijnhuis uit Portugal. Van kleine boerderij is het inmiddels een bedrijf van formaat. Chauvinistisch zoals wij zijn, zijn wij maar wat trots dat Niepoort een Hollands tintje heeft. Het werd namelijk in 1842 opgericht door de Nederlander Eduard Kebe in Villa Nova de Gaia, gelegen aan de overkant van Porto, de hoofdstad van de Portwijnen.

In 1847 kreeg Eduard Kebe gezelschap van zakenpartner Franciscus Marius van der Niepoort. Samen wisten zij van het wijnhuis een bloeiend bedrijf te maken. Echter, kort na de toetreding van Van der Niepoort overleed oprichter Eduard Kebe. Vanaf toen werd het bedrijf hernoemd tot Niepoort en is het dezelfde familie die sindsdien hier met de scepter zwaait.

De Portugese wijngaarden van Niepoort

Inmiddels staat de vijfde generatie, Dirk van der Niepoort, aan de leiding van het wijnhuis. Samen met zijn zus Verena hebben zij het Porthuis geperfectioneerd en gestructureerd. Inmiddels hebben zij tal van prachtige wijngaarden weten de vergaren op de mooiste plekjes in het Douro gebied. Het bruisende middelpunt van dit bedrijf is gelegen in het pittoreske Quinta de Napoles. Vanaf hier heeft de wijnmaker een goed overzicht over alle indrukwekkende wijngaarden van Niepoort.

Niepoort wijnen uit Portugal

Naast Port, heeft Niepoort ook een bruisende wijndivisie. Met hun portwijnen is Niepoort groot geworden, met hun stille wijnen veroveren ze de wereld. Met name de iconische Gestolen Fiets wijnen, verkrijgbaar in zowel rood als wit, hebben een haast legendarische status vergaard bij wijnkenners over de hele wereld. Maar dat is nog niet alleen. Ook Niepoort heeft een paar kroonjuwelen tussen hun wijnen zitten. Wat dacht je van Niepoort Redoma Tinto? Of het ultieme vlaggeschip Niepoort Charme. Bijzonder daarbij is dat Niepoort alle inheemse druivenrassen uit Portugal een plek geeft in haar overweldigende wijnen.

Gestolen Fiets Rood

 • Portugal - 2021
 • Tinta barocca, Tinta Cão, Touriga franca, Touriga Nacional

12,95

Per 6 flessen: € 12,95 p.s.

Vóór 16u besteld, zelfde werkdag verzonden!

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Six6 Grande Reserve Chardonnay

 • NU 17.9% KORTING
  t/m 31-07-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Chardonnay

8,99

Per fles: € 10,95 NU: € 8,99

Sans Pretention Luberon Rose

 • NU 10.73% KORTING
  t/m 31-07-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Grenache Noir, Syrah

7,99

Per fles: € 8,95 NU: € 7,99

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 10,95