PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.303 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Aotearoa Sauvignon Blanc

Aotearoa Sauvignon Blanc
16,25
  Per fles:€ 16,25

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Gratis verzending met PostNL bij 7 flessen van deze wijn of bij € 100!

Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief* * Eenmalig per klant en niet in combinatie met andere acties.

Aotearoa Sauvignon Blanc

Als we aan Nieuw-Zeeland en wijnen denken, dan denken we direct aan de Sauvigon Blanc. Deze druif heeft Nieuw-Zeeland als wijnland behoorlijk op de kaart weten te zetten. Het is dan ook niet gek dat de Sauvignon Blanc en Nieuw-Zeeland onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ook het jonge wijnhuis Aotearoa heeft deze druif aangeplant en heeft daarmee ook al vele successen mogen behalen. Aotearoa betekent Nieuw-Zeeland in de taal van de Maori. De Maori waren de oorspronkelijke bewoners van dit prachtige land.

De Sauvignon Blanc uit Marlborough

De wijngaarden voor deze heerlijke witte wijn zijn te vinden in het meest bekende wijngebied van heel Nieuw-Zeeland. Namelijk Marlborough. Deze wijngaarden liggen in een prachtig dal omgeven door gebergte. Overdag ontvangen de druiven de heerlijke warmte van de zon waarna in de avond de frisse wind door het dal raast. Dit is belangrijk voor de Sauvignon Blanc druiven, hierdoor behouden de druiven een heerlijke frisheid en rijpen de druiven zeker niet te snel. Bij de perfecte rijpheid worden de druiven in de vroege ochtend geoogst. Deze vroege oogst zorgt ervoor dat de druiven zo min mogelijk kneuzingen oplopen. Doordat de zon nog niet heel de dag op de schil heeft gestaan is deze nog stevig. Zodra de oogst binnen is worden de druiven uitgesorteerd op lange tafels. Alleen de beste druiven mogen worden gebruikt voor deze Aotearoa Sauvignon Blanc. Na de vinificatie rijpt de wijn gedurende 3 maanden op stalen vaten om de wijn bij te laten komen en de heerlijke frisheid te behouden.

Vol en zeer krachtig deze Aotearoa Sauvignon Blanc

Bij het inschenken van deze witte wijn zien we direct de bleek gele kleur met een licht groene omranding. In de geur een breed en stuivend boeket van passiefruit en tonen van citrus. Daarbij nog frisse herkenbare geuren van vers gemaaid gras. In de smaak is er een zeer mooie balans tussen fraicheur en concentratie, afgesloten met een intens lange en zuivere afdronk. Wat een heerlijke witte wijn uit Nieuw-Zeeland deze Aotearoa Sauvignon Blanc!

Uw bestelling

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Aotearoa Sauvignon Blanc

 • Nieuw-Zeeland - 2022
 • Sauvignon Blanc

16,25

Per fles: € 16,25

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Six6 Grande Reserve Chardonnay

 • NU 17.9% KORTING
  t/m 31-05-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Chardonnay

8,99

Per fles: € 10,95 NU: € 8,99

Sans Pretention Luberon Rose

 • NU 10.73% KORTING
  t/m 31-05-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Grenache Noir, Syrah

7,99

Per fles: € 8,95 NU: € 7,99

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • NU 17.9% KORTING
  t/m 31-05-2024
 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

8,99

Per fles: € 10,95 NU: € 8,99