PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.358 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Arte Latino Cava Brut

Arte Latino Cava Brut
8,95
  Per 6 flessen:€ 8,95 p.s.

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Gratis verzending met PostNL bij 18 flessen van deze wijn of bij € 100!

Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief* * Eenmalig per klant en niet in combinatie met andere acties.

Arte Latino Cava Brut

Wie aan cava denkt, denkt aan feest. Aan gezelligheid. Samenzijn met vrienden. Zodra de iconische champagne kurk de fles verlaat, barst het gejuich los. Glazen worden ingeschonken en verdeeld. Er wordt geproost. Op het feest. Op het vriendschap. Op het leven. Cava staat synoniem voor alles wat goed is. Juist daarom houden wij van deze Arte Latino Cava Brut.

De Spaanse bubbel van Arte Latino

Cava is het Spaanse equivalent van Champagne. Net als bij Champagne gaat de productie van Cava gepaard met vele regeltjes. Zo zijn er slechts enkele druiven toegestaan om cava te maken. Meestal wordt er gebruik gemaakt van Macabeo, Parellada en Xarello, toevallig ook de druivenrassen in deze Arte Latino. Echter zie je in de cava steeds vaker de mollige chardonnay gebruikt worden. Daarnaast wordt deze Cava Arte Latino gemaakt door middel van de Methode Traditionelle, waarbij de wijn een tweede gisting op fles krijgt, iets wat is afgekeken van de Champagne streek. Hierdoor hebben de Cava uit Spanje haast net zo’n mooie mousse als zijn grote broer uit Frankrijk.

De tweede gisting op fles duurt bij Arte Latino ongeveer 3 weken. De reeds vergiste wijn wordt samengevoegd met suiker en gistcellen, waardoor de verfijnde bubbeltjes ontstaan. Na de tweede vergisting op fles rijpt Cava Arte Latino nog maar liefst 12 maanden op fles voordat ze de kelder mogen verlaten.

Hoe smaakt Arte Latino Cava Brut

Zodra de Champagne kurk met een subtiele plop de fles verlaat, kan het feest beginnen. Schenk de wijn in en zie hoe de bubbeltjes met elkaar dansen in het glas. Een schouwspel waar je naar kan blijven kijken. Steek je neus in het glas voor een aroma van frisse appel en vers brood. Een verkwikkende toets van citrus maakt Cava Arte Latino net wat frisser dan andere varianten. Hierdoor is Arte Latino Cava Brut uitermate goed geschikt voor het aperitief. Maar laat je eens verrassen en plop een fles op bij de oesters om het ultieme gevoel van rijkdom te ervaren.

Uw bestelling

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Arte Latino Cava Brut

 • Spanje
 • Macabeo , Parellada, Xarello

8,95

Per fles: € 8,95
Alleen per 6 flessen te bestellen

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Six6 Grande Reserve Chardonnay

 • NU 17.9% KORTING
  t/m 30-06-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Chardonnay

8,99

Per fles: € 10,95 NU: € 8,99

Sans Pretention Luberon Rose

 • NU 10.73% KORTING
  t/m 30-06-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Grenache Noir, Syrah

7,99

Per fles: € 8,95 NU: € 7,99

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 10,95