PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.262 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Astobiza Txakoli

Astobiza Txakoli
14,95
  Per fles:€ 14,95

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Gratis verzending met PostNL bij 7 flessen van deze wijn of bij € 100!

Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief* * Eenmalig per klant en niet in combinatie met andere acties.

Astobiza Txakoli

De wijnen van Astobiza hebben allen een uniek karakter. Het prachtige wijnhuis is gelegen in de streek Bizkaia, ten zuid westen van Bilbao. Hier in het prachtige Baskenland heeft het wijnhuis zich jaren geleden gevestigd. Een wijnhuis dat net als eigenlijk alles in Baskenland van tradities aan elkaar hangt. Zo wil Astobiza enkel gebruik maken van lokale druiven rassen. Ooit wel eens gehoord van de Ondarrabi Zuri druif of van een Txakoli wijn? Slechts een enkeling heeft deze namen eerder gehoord. Ook niet gek want de Basken houden zoveel mogelijk van deze heerlijke wijnen voor zichzelf. Nog één van de tradities in Baskenland is dat men de Txakoli wijnen vanaf grote hoogte in het glas schenken.

Traditionele witte wijn uit Baskenland

De wijngaarden voor deze Astobiza Txakoli zijn gevuld met de Ondarrabi Zuri druif. Deze druiven kunnen het beste opgroeien en in wat natter en kouder klimaat. Dit is dan ook meteen de reden dat deze druif vrijwel alleen in Baskenland terug te vinden is. De gemiddelde temperatuur is dan ook 12 graden met behoorlijk wat neerslag. Deze wijngaarden voor deze witte Astobiza zijn gesitueerd op een hoogte van ongeveer 300 meter. Hier voelen de Ondarrabi Zuri druiven zich helemaal thuis. Astobiza laat de druiven zonder bestrijdingsmiddelen opgroeien. Dit vergt veel extra werk in de wijngaarden maar zorgt er wel voor dat de Txakoli wijn uitermate zuiver is. Een leuk en bijzonder weetje is dat dit wijnhuis het eerste wijnhuis was dat de certificering CO2-Neutraal heeft behaald. Als de druiven na een nat en fris groeiseizoen de juiste rijpheid hebben bereikt zal de wijnmaker de oogst starten. Deze oogst word volledig met de hand gedaan zodat er een strenge selectie op het fruit is. Vervolgens worden de trossen voorzichtig in kleine kratten naar de Winery gebracht waarna de trossen vervolgens op lange sorteertafels nog een extra selectie krijgen. U raad het al, alleen het mooiste en beste fruit is goed genoeg voor deze traditionele witte wijn. Na de vinificatie rijpt de wijn nog enkele maanden in de kelders van Astobiza om zo nog meer finesse in de wijn te verkrijgen.

De smaak van deze Txakoli

Wat een plaatje van een fles! Het klassieke, traditionele Baskische etiket zorgt er al voor dat we erg nieuwsgierig zijn geworden. Voorzichtig openen we de fles en schenken deze prachtige wijn in het glas. We zien een rijke stro gele kleur welke een aangename frisse groene schittering met zich mee brengt. Met de neus aan het glas noteerden wij hinten van rijpe ananas, citrus, vers gemaaid gras en een aangename minerale ondertoon. Naar de smaak zijn wij razend benieuwd, waarom zijn de Basken nu zo gek op deze wijn? Nou daar zijn we inmiddels achter! Een heerlijke zuivere smaak zorgt ervoor dat alle smaak papillen op de tong zijn geprikkeld. De tonen van citrus zorgen voor een strakke beleving rondom de tong. In het midden proeven we wat hinten van tropisch fruit die ervoor zorgt dat de wijnen een wat ‘’mollige’’ structuur krijgt. De finish is zacht, fris met een milde ondertoon die ervoor zorgt dat de wijn perfect inzetbaar is bij vis gerechten of de welbekende Tapas. Een topper als u het ons vraagt.

Uw bestelling

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Astobiza Txakoli

 • Spanje - 2021
 • Ondarrabi Zuri

14,95

Per fles: € 14,95

Astobiza Rosé

 • Spanje - 2021
 • Ondarrabi Zuri

17,95

Per fles: € 17,95

Astobiza Late Harvest

 • Spanje - 2019
 • Gros Manseng

29,95

Per fles: € 29,95

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Bernardus Chardonnay (11+1 GRATIS)

 • Amerika - 2021
 • Chardonnay

25,95

Per fles: € 25,95

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 10,95

Bernardus Rose Coteaux d'Aix en Provence 2023 (11+1 GRATIS)

 • Amerika - 2023
 • Cabernet Sauvignon, Cinsault, Grenache Noir, Syrah

21,95

Per fles: € 21,95