PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.298 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Baron des Fontenilles St Emilion Grand Cru

Baron des Fontenilles St Emilion Grand Cru
22,69
  Per 6 flessen:€ 22,69 p.s.

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Gratis verzending met PostNL bij 6 flessen van deze wijn of bij € 100!

Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief* * Eenmalig per klant en niet in combinatie met andere acties.

Baron des Fontenilles St Emilion Grand Cru

Wij houden hier wel van: een merlot, aangevuld met Cabernet Franc, die je een hele andere ‘Vibe’ geeft dan dat je gewend bent. In deze Saint Emilion is het rood fruit wat de overhand geeft, met aanvulling van bosbessen en cassis. Maar wacht, er is meer; een bepaalde diepgang die we niet vaak zien. Proef de wijn en je weet meteen wat we bedoelen: wilde aardbeien, zacht mokka en zwoele vanille.

De Bordeaux wijn van Baron des Fontenilles

Op zoek naar de beste wijnen, reizen wij graag heel Europa door. Van de bekende namen in Spanje, tot de kleinste wijnhuizen diep in Italië; we houden er ontzettend van. Echter blijven wij graag terugkomen in het nummer één wijnland. Dat is uiteraard Frankrijk. Een wijntraditie die terug gaat tot diep in de Middeleeuwen. Een van de meest in het oog springende wijngebied is zonder twijfel de Bordeaux; wellicht de bakermat van alle andere wijngaarden in de hele wereld.

Wij pakket het vliegtuig en na een korte vlucht landden wij op Bordeaux. Deze stad ademt wijn; waar je ook loopt. Niet voor niets dat hier het nationale wijnmuseum staat en dat d universiteit van Bordeaux de meest prestigieuze is op het gebied van wijnbouw. Wij pakken de auto en gaan de Bordeaux ontdekken. Dit keer rijden wij naar het Oosten, van de indrukwekkende Medoc vandaan. Wij arriveren in Saint-Emilion, het gebied waar de Merlot heer en meester is.

Indrukken van Baron des Fontenilles St Emilion Grand Cru

In het heuvellandschap van Saint Emilion is het de Merlot die volop groeit. Door dat het hier minder waait en minder vochtig is, krijgt de Merlot vrij spel om zich goed en verfijnd t ontwikkelen. Zo ook op de wijngaarden van Baron des Fontenilles. Samen met de Cabernet Franc, klassieker uit de Bordeaux, vormt de Merlot de basis van Baron des Fontenilles St Emilion Grand Cru. Perfect samengesteld door de talentvolle wijnmaker, waardoor dit wellicht onze lievelingswijn uit de Saint Emilion is.

Uw bestelling

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Baron des Fontenilles St Emilion Grand Cru

 • Frankrijk - 2020
 • Cabernet Franc, Merlot

22,69

Per fles: € 22,69
Alleen per 6 flessen te bestellen

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Six6 Grande Reserve Chardonnay

 • NU 17.9% KORTING
  t/m 31-05-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Chardonnay

8,99

Per fles: € 10,95 NU: € 8,99

Sans Pretention Luberon Rose

 • NU 10.73% KORTING
  t/m 31-05-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Grenache Noir, Syrah

7,99

Per fles: € 8,95 NU: € 7,99

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • NU 17.9% KORTING
  t/m 31-05-2024
 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

8,99

Per fles: € 10,95 NU: € 8,99