PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.358 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Big Fat Spicy Cabernet Sauvignon

Big Fat Spicy Cabernet Sauvignon
NU 20.1% KORTING
t/m 30-06-2024
7,95
  Per fles:€ 9,95 NU: € 7,95

Vóór 16u besteld, zelfde werkdag verzonden!

Gratis verzending met PostNL bij 13 flessen van deze wijn of bij € 100!

Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief* * Eenmalig per klant en niet in combinatie met andere acties.

Big Fat Spicy Cabernet Sauvignon

Een wijn die we bij toeval zijn tegen gekomen naar onze zoektocht in zuid Frankrijk. Wij kwamen daar wijnmaker Luc tegen, hij vertelde ons dat hij een aantal jaren geleden een oude wijngaard had gekocht. Hij was zo verschrikkelijk enthousiast dat we gingen kijken. En ja daar stond de oude wijngaard gelegen tussen Narbonne en Limoux. Als je tussen de zeer oude ranken staat kijk je over de wijngaarden van Limoux. De kwaliteit was inderdaad verbluffend, en de oogst is Big, Fat en Spicy zo verteld Luc waar de naam van afgeleid is. Deze volledige Cabernet Sauvignon, heeft echt alles, rijpheid, kracht van het houten vat en zachtheid van de zuidelijke ligging van de wijngaarden. Echt een ontdekking en dat voor deze prijs, sssssttttt niet verder vertellen!

De oude Cabernet Sauvignon wijngaard van Big Fat

De oude wijngaard die al honderden jaren oud is staat aangeplant op een bodem van kalk, kiezels en klei waardoor de ranken diepe wortels kunnen maken. Door de diepe wortels kunnen ze gemakkelijk vocht opnemen en voeding uit de oude bodem structuur. Dit is één van de belangrijke componenten verteld Luc. Het leefklimaat in het zuiden van Frankrijk is perfect, veel krachtige zomerdagen in combinatie met de frisse wind vanaf de oceaan geeft veel diepgang. De Cabernet Sauvignon trossen krijgen de tijd om langzaam en evenwichtig te rijpen. Als de oogst rijp is worden alle trossen met de hand binnen gehaald en zeer streng gecontroleerd. Enkel de beste trossen worden verwerkt in deze Big Fat Spicy Cabernet Sauvignon.

Houtlagering voor de Big Fat Spicy Cabernet Sauvignon

Het prachtige kruidige zwarte sap wordt vervolgens gelagerd in eiken houten vaten. Deze periode duurt minimaal negen maanden met uitlopers tot een jaar. Beetje afhankelijk per vat en oogstjaar, want de Cabernet dient voldoende rust te hebben gehad. Het resultaat een verbluffende wijn die zijn naam eer aan doet! Dan wordt startsein gegeven voor een heerlijke ervaring, bij het open maken van de fles. Want dan komen de kruiden en zwart fruit snel naar boven. In het glas kleurt hij prachtig cassis rood met een mooie paarse gloed. Onze zintuigen staan helemaal klaar, en tijdens het ruiken aan deze rode wijn zijn we verrast. Een prachtig boeket van zwart fruit met daarbij vanille, ceder en veel kruiden. Deze stijl zet zich voort in de smaak, de tong wordt eerst verwend door indrukken van bosbessen, bramen en kersen waarna het wordt omgezet in kruiden en vanille. Laat deze rode wijn even goed in de mond walsen want dan proeven we ook peper, chocolade en wat kersenjam. Voor deze prijs een wijn om nooit meer te vergeten!

Uw bestelling

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Big Fat Spicy Cabernet Sauvignon

 • NU 20.1% KORTING
  t/m 30-06-2024
 • Frankrijk - 2022
 • Cabernet Sauvignon

7,95

Per fles: € 9,95 NU: € 7,95

Big Fat Buttery Chardonnay

 • NU 20.1% KORTING
  t/m 30-06-2024
 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

7,95

Per fles: € 9,95 NU: € 7,95

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Six6 Grande Reserve Chardonnay

 • NU 17.9% KORTING
  t/m 30-06-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Chardonnay

8,99

Per fles: € 10,95 NU: € 8,99

Sans Pretention Luberon Rose

 • NU 10.73% KORTING
  t/m 30-06-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Grenache Noir, Syrah

7,99

Per fles: € 8,95 NU: € 7,99

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 10,95