PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.358 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Blanco Laseca Rueda Verdejo

Blanco Laseca Rueda Verdejo
8,49
  Per fles:€ 8,49

Helaas is dit product momenteel niet leverbaar.

Gratis verzending met PostNL bij 12 flessen van deze wijn of bij € 100!

Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief* * Eenmalig per klant en niet in combinatie met andere acties.

Blanco Laseca Rueda Verdejo

Een vrouwelijke wijn zo kunnen we deze witte topper het beste omschrijven. Het etiket is prachtig en verwijst naar alle vrouwen die sinds 1935 een belangrijke rol hebben gespeeld in de wijnbouw van Blanco Laseca in het wijngebied Rueda. Vandaag de dag bijna honderd jaar later is de overhand in deze wijn nog steeds vrouwelijk en dat proef je. Een witte wijn stuivend en fris met zeer veel verfijning gemaakt. Het prachtige etiket met bloemen geeft prachtig weer hoe mooi deze witte wijn is. De kunstenaressen wilde met de bloemen een paar dingen vertellen, zuiverheid, bloei, verfijning en oog verblindend mooi. Nou dat is allemaal gelukt en we zijn blij om deze wijn te mogen verkopen.

De oude wijngaard van Blanco Laseca Rueda Verdejo

De oude wijngaard van wel 60 a 70 jaar geeft vandaag de dag een top oogst. De Verdejo druiven groeien op het het prachtig wijngebied Rueda waar het leefklimaat perfect is. Door de warme zomerdagen rijpen de trossen perfect, waarbij de wind van die vanaf de bergen door de wijngaard waait de juiste verkoeling geeft. Hiermee behouden de trossen hun frisheid en mineralen. De mineralen en kalk krijgen de trossen van de krachtig bodem structuur, deze draagt bij aal de levendigheid van deze witte wijn. Als de trossen hun rijpheid hebben bereikt worden ze in de nacht geoogst. Dit om schade en kneuzingen aan de trossen te voorkomen. Ook behouden de Verdejo trossen hun frisheid en worden ze door merendeel vrouwen op het wijnhuis uitgesorteerd. Enkel de beste worden geperst en hiermee is het sap uitermate zuiver.

De beste wijn uit Rueda Verdejo

Zodra we deze mooie fles open maken, ruiken we al direct veel verse bloemen, rode rozen, witte hyacinten en natuurlijk veel citrus fruit. In het glas kleurt hij prachtig licht geel met een groene schittering. Hij geurt het glas uit, volop citrus fruit, beetje mango, vers gemaaid gras en natuurlijk grapefruit. Wat een verademing zeg, en dat voor deze prijs! Maar deze Blanco Laseca Rueda Verdejo blijft ons verbazen, in de mond eerst wat licht citrus fruit met daarbij wat ruimte voor groene kruiden en grapefruit. Tegen de wangen aan en achter op de tong wat abrikozen en kruisbes samen met wat tropisch fruit. Een mooie frisse afdronk maakt dat dit echt één van de mooiste Verdejo wijnen is uit de Rueda!

Uw bestelling

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Blanco Laseca Rueda Verdejo

 • Spanje - 2022
 • Verdejo

8,49

Per fles: € 8,49

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Six6 Grande Reserve Chardonnay

 • NU 17.9% KORTING
  t/m 30-06-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Chardonnay

8,99

Per fles: € 10,95 NU: € 8,99

Sans Pretention Luberon Rose

 • NU 10.73% KORTING
  t/m 30-06-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Grenache Noir, Syrah

7,99

Per fles: € 8,95 NU: € 7,99

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 10,95