PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.251 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Bodegas Losada Mencia Bierzo

Bodegas Losada Mencia Bierzo
14,49
    Per 6 flessen:€ 14,49 p.s.

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Gratis verzending met PostNL bij 12 flessen van deze wijn of bij € 100!

Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief* * Eenmalig per klant en niet in combinatie met andere acties.

Bodegas Losada Mencia Bierzo

Een Spanjaard vol temperament en karakter. Geen alledaags glas wijn maar een pittige jongen uit het noordwesten van Spanje: Bierzo. De trots van deze regio, Mencia, heeft een hoofdrol in Bodegas Losada Mencia Bierzo. Ga dus lekker achterover leunen en geniet van alles wat deze druif te bieden heeft.

Een Spaanse wijn van Bodegas Losada

Bierzo is een wat onbekender wijngebied op het Spaanse vasteland. Echter: onbekend maakt onbemind. Deze regio heeft ontzettend veel te bieden. We blijven in het noorden van het land, ten noordwesten van de Spaanse hoofdstad Madrid. In de grootste autonome regio van Spanje, Castilla Y Leon, vind je diverse toonaangevende wijngebieden. Hiervan zijn de Rueda en Ribera del Duero het meest bekend. Echter in het uiterste hoekje, vind je ook nog een hoogvlieger: Bierzo. Schurend tegen Galicië vind je in Bierzo een perfecte combinatie van de hitte van Spanje en de vruchtbaarheid van Galicië.

Bierzo is vooral bekend geworden vanwege één druif: de Mencia. Deze druif, verwant van de klassieke Cabernet Franc uit de Bordeaux, heeft werkelijk waar furore gemaakt in dit gebied. Zij kan niet al te goed tegen de extreme hitte van de Spaanse binnenlanden en houdt van een pittige regenbui zo nu en dan. Hierdoor is Bierzo de beste plek. Voor Bodegas Losada Mencia Bierzo groeien de druiven op in diverse wijngaarden. Na de handmatige oogst geschikt de vergisting. De kers op de taart is de 12 maanden houtlagering op gebruikt Frans eiken. Doordat de vaten reeds gebruikt zijn, krijgt Bodegas Losada Mencia Bierzo wel body, maar blijft de karakteristieke frisheid van de Mencia goed behouden.

Indrukken van Bodegas Losada Mencia Bierzo

De Mencia wijn uit Bierzo heeft een bijzonder palet. Donker cassis fruit wordt lichtelijk getemperd door de fijn mineralen. Dankzij de houtlagering op Frans eiken krijgt Bodegas Losada Mencia Bierzo complexiteit in de vorm van pur chocolade, stevige drop en iets van getoast eiken. Bijzonder goed inzetbaar bij een lekker stuk vlees

Uw bestelling

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Bodegas Losada Mencia Bierzo

  • Spanje - 2019
  • Mencia

14,49

Per fles: € 14,49
Alleen per 6 flessen te bestellen

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Bernardus Chardonnay (11+1 GRATIS)

  • Amerika - 2021
  • Chardonnay

25,95

Per fles: € 25,95

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

  • Frankrijk - 2022
  • Chardonnay

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 10,95

Bernardus Rose Coteaux d'Aix en Provence 2023 (11+1 GRATIS)

  • Amerika - 2023
  • Cabernet Sauvignon, Cinsault, Grenache Noir, Syrah

21,95

Per fles: € 21,95