PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.251 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Borgo Selene Bianco

Borgo Selene Bianco
7,49
  Per 6 flessen:€ 7,49 p.s.

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Gratis verzending met PostNL bij 18 flessen van deze wijn of bij € 100!

Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief* * Eenmalig per klant en niet in combinatie met andere acties.

Borgo Selene Bianco

Wijnhuis Borgo Selene is gevestigd op Sicilië en is opgericht door Vito Curatolo Arini. Een man die veel heeft betekend voor de wijnbouw want net na de Franse Bourbon-dynastie in 1860 startte hij een wijnhuis. Hij had tenslotte al diverse wijngaarden en verkocht zijn druiven eerder aan coöperaties. Zijn droom startte in zijn geboorteplaats Marsala om premiumwijnen te maken die door heel de wereld erkend zouden worden. Nou dat is gelukt en later heeft de familie een wijngaard en wijnhuis gekocht op het mooie eiland Sicilië. Hier is Borgo Selene wijn ontstaan en is gevestigd in de mooie schilderachtig omgeving van Trapani.

De oogst van de Catarratto en Inzolia druiven

De wijngaarden staan in het heuvelachtig landschap van Trapani. Daar groeien de twee witte druiven soorten voor deze witte Borgo Selene wijn. Namelijk Catarratto en Inzolia druiven en dat zijn geen onbekende op het eiland Sicilië. De bodem waarin de ranken staan zitten vol met kalk en kiezels waardoor de planten diepe wortels hebben. Zo kunnen ze tijdens het warme groei seizoen veel vocht opnemen. Dit is ook wel nodig want de temperaturen kunnen erg hoog oplopen. Maar door de wat hogere ligging van de wijngaarden krijgen de druiven ook voldoende verfrissing door de wind. Als de oogst rijp is worden beide druiven apart van elkaar binnen gehaald waarna later de blend wordt gemaakt door de wijnmaker. En de witte Borgo Selene is geboren.

De geur en smaak van de witte Borgo Selene

In het glas kleurt deze prachtige wijn citroen geel met een groene schittering. Hij geurt het glas uit en doet ons denken aan tropisch fruit, grapefruit en hele rijpe sinaasappels. In de smaak is hij erg levendig met een heel fijn mond gevoel, frisse aanzet van citrus fruit wordt al snel opgevolgd door nuances van tropisch fruit. Achter op de tong geeft hij ook nog wat groene kruiden en een heel klein bittertje wat hem spannend maakt. Het is een wijn voor iedere dag want deze witte Borgo Selene verveeld nooit.

Uw bestelling

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Borgo Selene Bianco

 • Italie - 2023
 • Catarratto, Inzolia

7,49

Per fles: € 7,49
Alleen per 6 flessen te bestellen

Borgo Selene Rosso

 • Italie - 2022
 • Nerello Mascalese, Nero d'Avola

7,49

Per fles: € 7,49
Alleen per 6 flessen te bestellen

Borgo Selene Rose

 • Italie - 2023
 • Frappato, Nero d'Avola

7,49

Per fles: € 7,49
Alleen per 6 flessen te bestellen

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Bernardus Chardonnay (11+1 GRATIS)

 • Amerika - 2021
 • Chardonnay

25,95

Per fles: € 25,95

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 10,95

Bernardus Rose Coteaux d'Aix en Provence 2023 (11+1 GRATIS)

 • Amerika - 2023
 • Cabernet Sauvignon, Cinsault, Grenache Noir, Syrah

21,95

Per fles: € 21,95