PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.262 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Boroli Barolo di Castiglione Falletto

Boroli Barolo di Castiglione Falletto
54,95
  Per fles:€ 54,95

Vóór 16u besteld, zelfde werkdag verzonden!

Gratis verzending met PostNL bij 2 flessen van deze wijn of bij € 100!

Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief* * Eenmalig per klant en niet in combinatie met andere acties.

Boroli Barolo di Castiglione Falletto

Unieke wijn want van deze top Barolo zijn maar 4400 flessen gemaakt waarvan wij er slecht een aantal krijgen. Een uniek stukje vakwerk als je het ons vraagt. Boroli werkt met passie en toewijding het territorium van de Langhe-regio. De Nebbiolo wijngaarden die eigendom zijn van het bedrijf bevinden zich in twee typische gemeenten: Castiglione Falletto (Cascina La Brunella) en Barolo (Borgata Cerequio). Alle productie- en verouderingsprocessen van Barolo zijn geconcentreerd in de wijnmakerijen van vinificatie en veroudering bij Cascina la Brunella, in de gemeente Castiglione Falletto.

Daarom hebben ze bij Baroli ervoor gekozen, met deze wijn, gaan ze dieper in op de geschiedenis, kenmerken en het terroir waarin de Barolo wijn van Castiglione Falletto wordt gemaakt. Wanneer we aan wijn denken, denken we aan traditie, terroir, onderzoek en de toewijding van wijnmakers. Wijn produceren betekent een verhaal vertellen. Elke fles heeft zijn eigen identiteit van smaken en aroma's, maar de kwaliteit van een wijn is niet genoeg zonder een verhaal, een duidelijk beeld gemaakt van cultureel erfgoed, plaatsen, kelders en mensen. De Barolo uit Castiglione Falletto heeft een verhaal. Het idee om een Barolo wijn te produceren uit het terroir van Castiglione Falletto ontstond na jaren van studie op de wijngaarden uitgevoerd door het Boroli-landgoed.

De oude wijngaard van Boroli

Door de wijngaard en kritische observatie van de percelen werden bepaalde stukken land geïdentificeerd die, vanwege milieu- en culturele factoren, beter geschikt waren om de eigenaardige kenmerken van het terroir en de productie van Barolo uit Castiglione Falletto uit te drukken. Aan de basis van deze wijn staat een wens: het unieke karakter van het territorium overbrengen, zodat het herkenbaar is voor alle Barolo-liefhebbers. Maar er is meer. Na verschillend onderzoek in het historisch archief van de stad ontdekte de Boroli-familie een document dat getuigt van het bestaan van Collina Brunella sinds 1624. Of beter gezegd, het vertelt de connectie tussen de Brunella wijngaarden en de inwoners van Castiglione Falletto. De wijn geproduceerd door Cascina La Brunella werd verkocht aan de lokale bevolking. Deze traditie heeft meer dan 400 jaar geduurd en wordt nu voortgezet door de Boroli-familie.

De Langhe-regio staat wereldwijd bekend om de productie van kwaliteitswijnen en waardevolle delicatessen en producten. Castiglione Falletto vertegenwoordigt een van de meest emblematische plaatsen in deze gerenommeerde wijnregio. Hier is de passie voor wijn en de kunst van de wijnbouw van generatie op generatie doorgegeven, waarbij tradities in leven worden gehouden en een oenologisch erfgoed van onschatbare waarde wordt bewaard. Met name de wijngaarden van Castiglione Falletto staan bekend om de productie van Barolo-wijn, bekend als de "koning der wijnen". De bodem rijk aan kalksteen en de bevoorrechte positie van de wijngaarden bieden gunstige omstandigheden voor het produceren van een buitengewoon hoogwaardige Barolo, gekenmerkt door intense aroma's en een complexe structuur. Het voorbeeld van Boroli’s Barolo uit Castiglione Falletto belichaamt de excellentie van de Langhe-regio dankzij de zorg, toewijding en respect voor traditionele productiemethoden en -tijden.

Vol en zeer krachtig deze Boroli Barolo di Castiglione Falletto

Barolo wordt gekenmerkt door een granaatrode kleur met oranje reflecties; het is complex en intens in de neus. Het is fruitig, floraal, met kruidige noten. De organoleptische kenmerken kunnen variëren afhankelijk van het type bodems waarin het wordt geproduceerd, wat verschillende tinten en aroma's kan overbrengen. Voor Boroli's Barolo uit Castiglione Falletto herkennen we de kruidige noten vergezeld van fruitige en florale hints. Zijn structuur, met fluweelachtige en lineaire tannines, maakt het echt herkenbaar op het gehemelte. Over het algemeen opent het boeket met een aromatische toon van hondsroos, gaande van framboos, bloedsinaasappel tot gardenia. Het mondgevoel wordt smaakvol en dicht, met een aanhoudende en precieze nasmaak. Het is een wijn van uitstekende kwaliteit, het resultaat van onderzoek, toewijding en een terroir met unieke kenmerken.

Uw bestelling

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Boroli Barbera d’Alba

 • Italie - 2022
 • Barbera

19,95

Per fles: € 19,95

Boroli Barolo Classico

 • Italie - 2019
 • Nebbiolo

36,95

Per fles: € 36,95

54,95

Per fles: € 54,95

Boroli Barolo Villero

 • Italie - 2016
 • Nebbiolo

64,95

Per fles: € 64,95

Boroli Barolo Cerequio

 • Italie - 2016
 • Nebbiolo

64,95

Per fles: € 64,95

Boroli Chardonnay Langhe Bel Ami

 • Italie - 2022
 • Chardonnay

19,95

Per fles: € 19,95

Boroli Barolo Brunella

 • Italie - 2018
 • Nebbiolo

89,95

Per fles: € 89,95

42,95

Per fles: € 42,95

De Koning van Italie Boroli Luxe Wijnkist

 • Italie - 2019-2022
 • Chardonnay , Nebbiolo

59,95

Per verpakking: € 59,95

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Bernardus Chardonnay (11+1 GRATIS)

 • Amerika - 2021
 • Chardonnay

25,95

Per fles: € 25,95

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 10,95

Bernardus Rose Coteaux d'Aix en Provence 2023 (11+1 GRATIS)

 • Amerika - 2023
 • Cabernet Sauvignon, Cinsault, Grenache Noir, Syrah

21,95

Per fles: € 21,95