PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.303 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Calecara Primitivo Manduria

Calecara Primitivo Manduria

Deze wijn is enkel verkrijgbaar via onze showroom.

Heeft u interesse in deze wijn? Neem contact op met onze klantenservice:
tel. 013-5909350 of info@perfectewijn.nl.

Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief* * Eenmalig per klant en niet in combinatie met andere acties.

Calecara Primitivo Manduria

Het absolute kroonjuweel van de wijnen van Calecara. Niet uit Puglia, waar de bakermat van dit Italiaanse wijn huis ligt, maar uit Manduria. Manduria ligt in het uiterste puntje van de hak van de laars. Puglia is wereldberoemd geworden door de Primitivo di Manduria, welke gemaakt wordt rond het gelijknamige dorp. Echter is de primitivo druif ondertussen de trots van Puglia geworden. Overal in deze prachtige Italiaanse wijn streek is primitivo aangeplant. Zo heeft ook Calecara diverse wijn velden met deze alleskunner uit Italië. Primitivo is hot en na een slok Calecara Primitivo di Manduria weet je waarom!

De Primitivo oogst van de Calecara

De Calecara Primitivo Manduria is de meeste verkochte rode wijn van dit wijnhuis. Dit vinden wij overigens niet heel gek, want deze wijn is begin tot eind geweldig te noemen. De druiven groeien in Manduria in de allerbeste omstandigheden. Het klimaat van Manduria maakt het dat de druiven veel diepgang krijgen. De diepgang die ervoor zorgt dat de kwaliteit fenomenaal te noemen is. Calecara Primitivo di Manduria is alles wat je zoekt in een Italiaanse wijn. Je proeft de zon, je proeft het genieten, je proeft Italië. Bij elke slok droom je verder weg naar dit prachtige mediterrane land.

Houtlagering voor de Calecara Primitivo Manduria

Na de oogst, welke handmatig geschied, rijpt de wijn ongeveer 4 tot 6 maanden op eiken houten vaten. Hierdoor wordt deze rode wijn dieper en rijker. In de de geur ontdek je meteen deze houtlagering. Je ruikt pruimen en kersen aangevuld met vanille, noten en tonen van ceder hout. Neem een slok en sta verbaasd. Calecara Primitivo di Manduria is mondvol, stevig en ietwat krachtig. Je proeft duidelijk de aanwezigheid van veel zwart fruit maar ook complexe tonen van toffee, chocolade, groene kruiden en vanille. Compleet en complex. Sensationeel en smaakvol. Wat ons betreft is Calecara Primitivo di Manduria een van de mooiste primitivo wijn in deze prijsklasse!

Uw bestelling

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Six6 Grande Reserve Chardonnay

 • NU 17.9% KORTING
  t/m 31-05-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Chardonnay

8,99

Per fles: € 10,95 NU: € 8,99

Sans Pretention Luberon Rose

 • NU 10.73% KORTING
  t/m 31-05-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Grenache Noir, Syrah

7,99

Per fles: € 8,95 NU: € 7,99

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • NU 17.9% KORTING
  t/m 31-05-2024
 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

8,99

Per fles: € 10,95 NU: € 8,99