PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.262 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Carlos Serres Rioja Crianza

Carlos Serres Rioja Crianza
9,95
  Per 6 flessen:€ 9,95 p.s.

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Gratis verzending met PostNL bij 12 flessen van deze wijn of bij € 100!

Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief* * Eenmalig per klant en niet in combinatie met andere acties.

Carlos Serres Rioja Crianza

Deze rode wijn van Carlos Serres is afkomstig uit de Rioja maar heeft een frans tintje. Wijnmaker Carlos Serres is van origine een franse wijnmaker die het geluk heeft gevonden in het Spaanse wijngebied Rioja. Carlos Serres kwam door zijn werk over de gehele wereld en zag veel wijngaarden en wijnhuizen maar was gepakt door de kwaliteit van het wijngebied Rioja. Hij vergeleek het met de beste wijngaarden in de Bordeaux, want de oude stokken staan in een gelijk soort klimaat waarbij de Tempranillo druif de bovenhand heeft. Zijn hart was gestolen en hij verliet Frankrijk om een wijnhuis op te starten in het Rioja gebied. Dat kwam hem trouwens ook prima uit want in zijn Franse wijngaarden heerste toen de Phylloxera Vastatrix waardoor alle stammen helaas verloren gingen.

Houtlagering voor de Carlos Serres Rioja Crianza

Voor deze rode wijn de Carlos Serres Rioja Crianza wordt er gebruik gemaakt van vijfentachtig procent Tempranillo druiven en de rest wordt aangevuld met de Garnacha. Iets wat de heer Serres zelf heeft bedacht want vroeger was er enkel Tempranillo te vinden in de Rioja. Door de invloed van de Garnacha werden de wijnen voller en nog krachtiger. Echter gaat dat niet van zelf er wordt hard gewerkt in de wijngaarden waardoor de trossen kunnen schitteren. Het klimaat wat heerst in de wijngaarden gaat gepaard met veel zonnekracht maar ook de juiste hoeveelheid koelte. De koelte van de wind en dalende nacht temperatuur is belangrijk voor een evenwichtig en gelijkmatig groeiseizoen. Alle trossen worden bij de ideale rijpheid geoogst om enkel het zuiverste sap te verkrijgen. Na de persing ondergaat deze Rioja Crianza een houtlagering van wel zes maanden op eiken houten vaten in de kelders van Carlos Serres. Hij kan zo helemaal door ontwikkelen en de mooie tonen opnemen van het eiken houten fust.

Vol en zeer krachtig deze Carlos Serres Crianza

Een echte klassieke rode wijn uit het rioja gebeid is het resultaat, en dat begint allemaal al bij het open maken van de fles. Zodra de fles open is ruiken we een krachtige geur van zwart fruit, mooie kruidigheid en natuurlijk wat ceder hout. Bij het inschenken zien we een donkere kleur met paarse schittering in het glas. Met onze neus boven het glas noteerde wij een scala aan indrukken zoals bramen en kersen met daarbij wat kruiden en vanille. De smaak is vol en stevig met de juiste balans tussen fruitigheid en kracht. Deze Carlos Serres Rioja Crianza is dus een vriendelijke rioja zonder de kracht te verliezen. Elegant met een goede balans en een harmonieuze afdronk.

Uw bestelling

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

6,95

Per fles: € 6,95
Alleen per 6 flessen te bestellen

Carlos Serres Rioja Crianza

 • Spanje - 2020
 • Garnacha, Tempranillo

9,95

Per fles: € 9,95
Alleen per 6 flessen te bestellen

Carlos Serres Rioja Reserva

 • Spanje - 2017
 • Tempranillo

13,95

Per fles: € 13,95
Alleen per 6 flessen te bestellen

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Bernardus Chardonnay (11+1 GRATIS)

 • Amerika - 2021
 • Chardonnay

25,95

Per fles: € 25,95

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 10,95

Bernardus Rose Coteaux d'Aix en Provence 2023 (11+1 GRATIS)

 • Amerika - 2023
 • Cabernet Sauvignon, Cinsault, Grenache Noir, Syrah

21,95

Per fles: € 21,95