PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.251 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Philipponnat Champagne Rose

Philipponnat Champagne Rose
64,95
  Per fles:€ 64,95

Vóór 16u besteld, zelfde werkdag verzonden!

Gratis verzending met PostNL bij 2 flessen van deze wijn of bij € 100!

Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief* * Eenmalig per klant en niet in combinatie met andere acties.

Philipponnat Champagne Rose

De rijke en lange geschiedenis van de familie Philipponnat gaat terug naar het jaar 1522, toen maakte ze al diverse wijnen in Frankrijk. Maar de grote stap werd gezet door de heren Auguste en Pierre Philipponnat want zij waren de grondleggers in 1910 van Champagne Philipponnat. Ze wisten één van de mooiste achttiende eeuwse kelders aan te kopen met daarbij een prachtige wijngaard. Nog steeds is de familie actief en bezitten vandaag de dag nog steeds het prachtige huis. Deze is gevestigd in Mareuil-sur-Ay, vijf kilometer ten oosten van Epernay en omringd door de mooiste wijngaarden geclassificeerd als Grand Cru. Door de jaren heen is er veel geïnvesteerd in het wijn bedrijf en maakt men gebruik van moderne wijnmaak technieken. Dit alles zonder afbreuk te doen aan de oude tradities die mede door Auguste en Pierre Philipponnat zijn bedacht. Één van de belangrijke speerpunten van hen was het langer laten rijpen in de kelders voor alle Champagne's. Dit geeft meer kracht en verfijning en dat bepaald de mooie kwaliteit die ook door Robert Parker is bekroond. Want alle Champagnes van Philipponnat zijn onderscheiden met hoge scores.

De oogst voor de rosé van Philipponnat Champagne

Voor deze top rosé van Philipponnat Champagne wordt er gebruik gemaakt van de druiven Chardonnay, Pinot noir en Meunier waarbij er later wat gelagerde Pinot Noir aan toe wordt gevoegd. Maar laten we gezinnen bij de oude wijngaarden van Philipponnat Champagne. In eigen beheer heeft men zeventien hectare allemaal geclassificeerd met Grand Cru. De mooiste trossen geven een prachtige rijke Champagne verteld de wijnmaker van Philipponnat. Buiten de eigen wijngaarden kopen ze ook druiven bij hun zeer gewaardeerde boeren. Met deze relaties hebben ze al zeer lang een goede band en hierdoor is de kwaliteit omhoog geschoten. Na de oogst van alle druiven worden deze met de hand één voor één binnen gehaald. Bij het oogsten worden alleen de beste trossen gebruikt en hierdoor is deze Philipponnat rosé uitermate zuiver. Na het bepalen van de blend worden de flessen minimaal drie jaar gelagerd in de kelders van Philipponnat. Hij ontwikkeld zijn zachte mousse en krachtige smaak. Wist u dat op elke fles een datum van dégorgement staat vermeld? Dat is de datum dat de fles uit de kelder is gehaald, leuk he!

De geur en smaak van de Philipponnat rosé

De fles alleen al is een plaatje maar daar blijft het niet bij, bij het open maken van de fles ruiken we het direct. Dit wordt een feest met indrukken van kersen en aardbeien. In het glas kleurt hij prachtig licht roze met een rode schittering, fijne belletjes trekken van onder uit het glas naar de oppervlakte en geven onze zintuigen een fijn gevoel. Met de neus aan het glas geeft deze Philipponnat Rose de mooiste geuren van rood fruit, grapefruit, limoen en een beetje toast. In de mond word de tong verwend met zachte frisse nuances van aalbesjes, limoen en grapefruit. Wals hem even door de mond en u proeft ook vers rood fruit, een beetje vanille en wat kruiden.

Uw bestelling

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Philipponnat Champagne Rose

 • Frankrijk
 • Chardonnay , Meunier, Pinot Noir

64,95

Per fles: € 64,95

Philipponnat Champagne Royale Réserve Brut

 • Frankrijk
 • Chardonnay , Meunier, Pinot Noir

49,95

Per fles: € 49,95

Philipponnat Champagne Royale Réserve Non Dose

 • Frankrijk
 • Chardonnay , Meunier, Pinot Noir

54,95

Per fles: € 54,95

Philipponnat Champagne Blanc de Noirs

 • Frankrijk - 2018
 • Pinot Noir

84,95

Per fles: € 84,95

Clos des Goisses Philipponnat

 • Frankrijk - 2013
 • Chardonnay , Pinot Noir

329,95

Per fles: € 329,95

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Bernardus Chardonnay (11+1 GRATIS)

 • Amerika - 2021
 • Chardonnay

25,95

Per fles: € 25,95

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 10,95

Bernardus Rose Coteaux d'Aix en Provence 2023 (11+1 GRATIS)

 • Amerika - 2023
 • Cabernet Sauvignon, Cinsault, Grenache Noir, Syrah

21,95

Per fles: € 21,95