PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.358 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Chateau de la Greffiere Macon Blanc la Roche Vineuse Vieilles Vignes

Chateau de la Greffiere Macon Blanc la Roche Vineuse Vieilles Vignes
15,79
  Per 6 flessen:€ 15,79 p.s.

Vóór 16u besteld, zelfde werkdag verzonden!

Gratis verzending met PostNL bij 12 flessen van deze wijn of bij € 100!

Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief* * Eenmalig per klant en niet in combinatie met andere acties.

Chateau de la Greffiere Macon Blanc la Roche Vineuse Vieilles Vignes

Een witte wijn uit de Bourgogne, waar onze vinologen verliefd op zijn geworden. Met de Chardonnay in de hoofdrol, zit je altijd goed met een bourgogne wijn. Zo ook met dit exemplaar van het wijnhuis Chateau de la Greffiere. Al vanaf de tweede helft van de 16e eeuw is dit wijnhuis actief in de Bourgogne. Uiteraard eerst op kleine schaal, maar vanaf de jaren rond 1800 werd het wijnhuis een serieuze speler in de Bourgogne. Nog steeds weten zij vriend en vijand te verbazen met hun fenomenale wijnen. De lange historie van Chateau de la Greffiere speelt hierin uiteraard een grote rol.

Een witte wijn uit bourgogne

Het is geen alledaagse wijn, deze Macon Blanc Vieilles Vignes. Dat wil niet zeggen dat het geen heerlijke witte wijn is uit de Bourgogne. Het chateau is gesitueerd iets ten noord-westen van de stad Macon, welke belangrijk is voor de wijnbouw in de Bourgogne. De wijngaarden liggen in La Roche Vineuse. Hier is de bodem precies goed genoeg voor de prachtige chardonnay ranken, die al decennialang in het bezit zijn van Chateau de la Greffiere. Dit is tevens het geheim van de torenhoge kwaliteit van deze Chateau de la Greffiere Macon blanc la Roche Vineuse Vieilles Vignes wijn.

Hoe smaakt deze Chardonnay van Chateau de la Greffiere

Uitbundig, rond, romig maar bovendien ontzettend lekker. De uitgesproken geur geeft je een typische Bourgogne wijn. Echter is wat betreft ons de geur veel eleganter en ingetogen. Ideaal voor een ieder die een zware chardonnay nét iets teveel van het goede vindt. Zowel in de geur als in de smaak ontdek je stevige nuances van hazelnoten, room en vanille. Toetsen van sappige perziken en rijpe ananas maken deze witte wijn van Chateau de la Greffiere helemaal compleet.

Uw bestelling

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

15,79

Per fles: € 15,79
Alleen per 6 flessen te bestellen

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Six6 Grande Reserve Chardonnay

 • NU 17.9% KORTING
  t/m 30-06-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Chardonnay

8,99

Per fles: € 10,95 NU: € 8,99

Sans Pretention Luberon Rose

 • NU 10.73% KORTING
  t/m 30-06-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Grenache Noir, Syrah

7,99

Per fles: € 8,95 NU: € 7,99

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 10,95