PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.299 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Chateau Dereszla Tokaji Aszu Essencia Natur Eszencia

Chateau Dereszla Tokaji Aszu Essencia Natur Eszencia
299,95
  Per fles:€ 299,95

Vóór 16u besteld, zelfde werkdag verzonden!

Gratis verzending met PostNL bij 1 flessen van deze wijn of bij € 100!

Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief* * Eenmalig per klant en niet in combinatie met andere acties.

Chateau Dereszla Tokaji Aszu Essencia Natur Eszencia

In het adembenemende landschap van de Tokaj-Hegyalja regio, waar de rivieren Bodrog en Tisza samenkomen, ligt het illustere Chateau Dereszla Tokaji Aszu Essencia 2000. Dit vloeibare goud is het resultaat van een eeuwenoude traditie van wijnmaken die zowel door UNESCO als wijnliefhebbers over de hele wereld wordt gekoesterd. Elke fles Chateau Dereszla Tokaji Aszu Essencia 2000 is een levend bewijs van de rijke historie en de ongeëvenaarde expertise die het wijnhuis kenmerken.

Het maken van Chateau Dereszla Tokaji Aszu Essencia 2000 is een ambacht dat precisie en geduld vereist. De druiven, door de gulle natuur bestrooid met de edele botrytis, worden met de hand geplukt en zorgvuldig getransporteerd in de traditionele "puttonyos" om de integriteit van de vrucht te waarborgen. De essentie van de Aszú-druif wordt vervolgens versmolten met de fijnste droge witte wijnen, waarbij het aantal puttonyos de zoetheid en intensiteit van de wijn dicteert. De Chateau Dereszla Tokaji Aszu Essencia 2000, met zijn perfect uitgebalanceerde zoetprofiel, is een exquisiet voorbeeld van hoe meer puttonyos een symfonie van rijke smaken en diepgang creëren.

De wijngaarden van Chateau Dereszla, genesteld op een vulkanisch plateau, geven de Chateau Dereszla Tokaji Aszu Essencia 2000 zijn unieke karakter. De bodems, rijk aan leem en ijzer, dragen bij aan de complexe minerale ondertonen en versterken de expressieve smaaknuances. Wij ervaren een palet van weelderige texturen en smaken wanneer wij Chateau Dereszla Tokaji Aszu Essencia 2000 proeven. De wijn streelt de zintuigen met een harmonieuze melodie van zongedroogd fruit, geaccentueerd met subtiele hints van specerijen en een eindeloze afdronk die een blijvende impressie achterlaat.

Genieten van Chateau Dereszla Tokaji Aszu Essencia 2000 is een ervaring die de tijd overstijgt. Als liefhebbers van deze prachtige dessertwijn, genieten wij van de gelaagdheid van smaken die zich ontvouwen met elke slok. We worden gegrepen door de zoetheid, die nooit overweldigend is dankzij een meesterlijk evenwicht met de frisse zuurgraad. Het is een sensatie van fluwelen abrikozen, ingelegde citrusschillen en een fluistering van wilde honing, die zich samenvoegen tot een crescendo van gastronomisch genot.

Het ontdekken van Chateau Dereszla Tokaji Aszu Essencia 2000 is als het ontrafelen van een eeuwenoud geheim, een die leidt tot een van de meest voortreffelijke wijnen ter wereld. Wij nodigen connoisseurs en nieuwkomers uit om de diepte en pracht van Chateau Dereszla Tokaji Aszu Essencia 2000 te verkennen. Met elke fles die geopend wordt, wordt een stukje geschiedenis ontsluierd, een geschiedenis die in elke druppel leeft en ademt. Dit is meer dan wijn, dit is Chateau Dereszla Tokaji Aszu Essencia 2000 – een legende in een glas.

Hoe maakt men Chateau Dereszla Tokaji Aszu Essencia

In Hongarije is de productie van de vermaarde dessertwijn Essencia een proces van geduld, precisie en diep respect voor traditie. Essencia wordt vervaardigd uit de meest selectieve oogst van aszú-druiven, een bijzondere variant die door de edele rot (Botrytis cinerea) is aangetast. Deze schimmel zorgt ervoor dat de druiven deels indrogen terwijl ze nog aan de wijnstok hangen, wat resulteert in een hogere concentratie van suikers en smaakstoffen. De magie van Essencia ligt in dit natuurlijke fenomeen, dat slechts in bepaalde jaren plaatsvindt, als de omstandigheden perfect zijn.

Het met de hand plukken van de aszú-druiven is een arbeidsintensief proces waarbij elke bes afzonderlijk wordt geselecteerd en verzameld. De druiven zijn zó rijk aan suikers dat ze bijna stroperig zijn. Na het plukken worden deze druiven in vaten geplaatst, waar ze hun sappen van nature loslaten onder hun eigen gewicht zonder enige vorm van persing. Dit sap, dat langzaam uit de aszú-druiven sijpelt, staat bekend als de Essencia. Door de hoge suikerconcentratie fermenteert deze vloeistof uiterst langzaam, en soms stopt de gisting natuurlijk als het alcoholpercentage nog steeds relatief laag is.

Deze stroperige, zoete Essencia kan jaren, zelfs decennia, rijpen in eikenhouten vaten onder de kelders van de Tokaj-regio. Gedurende deze tijd ontwikkelt de wijn complexe smaken en aroma's die variëren van weelderig fruit tot exotische specerijen, en behoudt een evenwichtige zuurgraad die de zoetheid doorbreekt, wat resulteert in een wijn met een opmerkelijke diepte en lengte. Het eindresultaat is een wijn die zo rijk en geconcentreerd is dat deze vaak met een lepel wordt geserveerd, als de ultieme uitdrukking van Hongaarse wijnmaakkunst.

Uw bestelling

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

299,95

Per fles: € 299,95

Chateau Dereszla Furmint Dry

 • Hongarije - 2022
 • Furmint

10,95

Per fles: € 10,95

Chateau Dereszla Tokaji Dry

 • Hongarije - 2022
 • Furmint

12,95

Per fles: € 12,95

Chateau Dereszla Tokaji Aszu 5 Puttonyos

 • Hongarije - 2019
 • Tokaji Aszú

39,95

Per fles: € 39,95

Chateau Dereszla Tokaji Aszu 6 Puttonyos

 • Hongarije - 2015
 • Tokaji Aszú

67,95

Per fles: € 67,95

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Six6 Grande Reserve Chardonnay

 • NU 17.9% KORTING
  t/m 31-05-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Chardonnay

8,99

Per fles: € 10,95 NU: € 8,99

Sans Pretention Luberon Rose

 • NU 10.73% KORTING
  t/m 31-05-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Grenache Noir, Syrah

7,99

Per fles: € 8,95 NU: € 7,99

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • NU 17.9% KORTING
  t/m 31-05-2024
 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

8,99

Per fles: € 10,95 NU: € 8,99