PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.251 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

La Sirene de Giscours Margaux (nog 1 fles beschikbaar)

La Sirene de Giscours Margaux
33,89
    Per fles:€ 33,89

Vóór 16u besteld, zelfde werkdag verzonden!

Gratis verzending met PostNL bij 3 flessen van deze wijn of bij € 100!

Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief* * Eenmalig per klant en niet in combinatie met andere acties.

La Sirene de Giscours Margaux

In het bekende en mooie wijngebied Margaux vinden we het prestigieuze wijnhuis Chateau Giscours. Dit wijnhuis kent een hele staat van dienst want sinds het jaar 1552 is het opgericht door de heer Pierre de Lhomme, dat was een bekende in Frankrijk want hij had de mooiste lakenfabriek van het land. Toch wilde hij zijn droom verwezenlijken en starte met de aanleg van de wijngaarden van Chateau Giscours. Wat later een heel groot succes werd, en vandaag de dag één van de mooiste wijnhuizen is van de Margaux. Op dit moment is een Nederlander eigenaar van het wijnhuis, Eric Albada Jelgersma kocht het wijnhuis in 1995 en investeerde fors. Hij wilde ondermeer de gebouwen, wijngaarden en wijnmakerijin ere herstellen en dat is meer dan gelukt. De kwaliteit van de wijn schoot omhoog en draagt de mooie classificatie van 3e Grand Cru Classé.

Houtlagering voor de La Sirene de Giscours Margaux

Deze rode wijn genaamd La Sirene de Giscours Margaux, is de tweede wijn van dit mooie Franse wijnhuis. Hij wordt gemaakt van de druiven soorten Cabernet Sauvignon, aangevuld met Merlot en een klein percentage Cabernet Franc en Petit Verdot. Deze trossen groeien op aan zeer oude wijnranken die zijn gevestigd in de Margaux. Hier staan de ranken met hun wortels in diepe ondergronden van grind en zand van de glaciale bekkens. Dit is uniek voor de streek en geeft de iconische stijl aan deze La Sirene de Giscours. De druiven groeien op verschillende percelen waardoor de kwaliteit omhoog schiet. Als de oogst heeft kunnen genieten van het perfecte klimaat met veel zonneschijn en koelte door de wind vanaf de Gironde rivier worden de trossen gedeeltelijk met de hand geoogst. Een beetje afhankelijk van het perceel worden de trossen in kleine kratten vervoerd naar Chateau Giscours. Na het persen ondergaat het prachtige sap een houtlagering in de kelders van Chateau Giscours. Deze periode duurt minimaal 12 maanden en men gebruikt hiervoor Franse eiken houten vaten waarvan 20 procent nieuw en ongebruikt is. Dit geeft meer smaak en kracht aan deze rode wijn.

De beste wijn uit de Margaux?

Is het de beste wijn uit de Margaux? Nou dat blijft altijd persoonlijk maar het is wel een meesterwerk zo kunnen wij u vertellen. Wat een rijkdom en finesse heeft deze La Sirene de Giscours Margaux. Ga er maar eens lekker voor zitten want dit is een sprookjes boek, het begint al bij het open maken van de fles want dan ruiken we de krachtige aanzet van deze rode wijn. Veel nuances van zwart fruit, vanille, ceder en kruiden is wat we noteerden. In het glas kleurt hij diep rood met een paarse rand die ons doet denken aan een donkere kers. In de geur geeft hij als eerste diepe geuren van zwarte bessen en een subtiele eikenhout toon. Daarna volgt wat pruimen, cassis fruit en ruime keuze uit specerijen. In de mond een diepe aanzet met veel rijkdom van bramen en bosbessen. Wals de wijn even door mond en hij geeft ook indrukken van tabak, eiken hout, drop en wat lichte kruiden. De lange afdronk met verfijnde tannines maakt alles helemaal af.

Uw bestelling

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

La Sirene de Giscours Margaux

  • Frankrijk - 2015
  • Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot , Petit Verdot

33,89

Per fles: € 33,89

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Bernardus Chardonnay (11+1 GRATIS)

  • Amerika - 2021
  • Chardonnay

25,95

Per fles: € 25,95

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

  • Frankrijk - 2022
  • Chardonnay

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 10,95

Bernardus Rose Coteaux d'Aix en Provence 2023 (11+1 GRATIS)

  • Amerika - 2023
  • Cabernet Sauvignon, Cinsault, Grenache Noir, Syrah

21,95

Per fles: € 21,95