PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.171 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Chateau Patache d'Aux Medoc Cru Bourgeois

Chateau Patache d'Aux Medoc Cru Bourgeois
27,95
  Per fles:€ 27,95

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Gratis verzending met PostNL bij 4 flessen van deze wijn of bij € 100!

Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief

Chateau Patache d'Aux Medoc Cru Bourgeois

In de prachtige wijnstreek Medoc vinden we in het kleine plaatsje Begadan in het noorden het wijnhuis Chateau Patache d'Aux. Het wijnhuis kent een zeer lange geschiedenis en start in 1660 door de heer Jean-Jacques d'Aux. In eerste instantie werd het kasteel gebruikt als verblijf en pas in het jaar 1720 startte men het oogsten van de eerste trossen. Onderleiding van de tweede generatie de heer Simon-Pierre d'Aux maakte ze de eerste wijn in de Medoc streek. Er werd fors geïnvesteerd in de wijngaarden en in de bouw van een wijnkelder die vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt. Maar het wijnhuis kreeg pas heel laat zijn roem, namelijk in het jaar 2016 toen Antoine Moueix het wijnhuis kocht. Onderleiding van hem werden de wijnen binnen twee jaar wereldberoemd, hij wist gewoon weg alles uit de oude wijngaarden te halen wat er in zit. Dus ga er maar eens lekker voor zitten, want deze wijn is een feest om te drinken.

De oude Medoc wijngaard van Chateau Patache d'Aux

De oude Medoc wijngaard is geclassificeerd als Cru Bourgeois en dat is enkel weggelegd voor de betere wijnen uit de streek. In totaal heeft het wijnhuis 58 hectare aan wijngaarden verdeeld over twee gemeentes. Namelijk in Bégadan en Saint-Christoly du Médoc. Het is een van de meest noordelijke wijngaarden van Bordeaux. Gelegen op slechts 10 kilometer van de monding van de Gironde en 30 kilometer van de Atlantische Oceaan, geniet de wijngaard van een zeeklimaat. De percelen van Château Patache d’Aux bevinden zich op 10 kilometer afstand op twee verschillende geologische formaties die zeer verschillende kenmerken hebben en dat geeft zijn unieke oogst. De wijngaard is gelegen in Bégadan, ligt op een plateau van "Bégadan kalksteen". De tweede wijngaard op de heuvel Saint-Christoly ligt op terrassen van alluviaal grind, bekend als ‘Girondes’. Het grootste deel van de wijngaard bestaat uit Cabernet Sauvignon en Merlot. De Patache d’Aux-blend wordt aangevuld met een klein deel van Cabernet Franc en Petit Verdot.

Houtlagering voor de Chateau Patache d'Aux Medoc

Na de handmatig oogst wordt de wijn in eerste instantie op betonnen vaten gefermenteerd waarna de wijn wordt gelagerd op eiken houten vaten. Een belangrijke periode voor de Medoc omdat hij vol en rijp kan worden op de vaten. Er wordt gekozen voor Franse eiken houten vaten waarvan een deel nieuw en ongebruikt is. Hierdoor krijgt hij wat meer indrukken van van vanille en cederhout. Het resultaat een prachtige klassieke wijn met veel kracht en dat zien we al bij het inschenken van deze rode wijn. In het glas kleurt hij namelijk donker rood met een mooie schittering. Met de neus aan het glas ruiken we indrukken van zwart fruit, eiken, aardse tonen en volop kruiden. De smaak is krachtig met fijne tannines en veel zwart fruit en een mooie toets van vanille en eiken hout.

Uw bestelling

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Chateau Patache d'Aux Medoc Cru Bourgeois

 • Frankrijk - 2015
 • Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot

27,95

Per fles: € 27,95

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

SEDA Monastrell Vina Viejas

 • NU 6.62% KORTING
  t/m 10-03-2024
 • Spanje - 2021
 • Monastrell

6,49

Per fles: € 6,95 NU: € 6,49

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 11,95

Sideways Sauvignon Blanc

 • NU 24.65% KORTING
  t/m 31-03-2024
 • Zuid-Afrika - 2022
 • Sauvignon Blanc

5,99

Per fles: € 7,95 NU: € 5,99