PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.394 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Chateau Baron Pichon Longueville 2015 (nog 1 fles beschikbaar)

Chateau Baron Pichon Longueville 2015
229,99
  Per fles:€ 229,99

Vóór 16u besteld, zelfde werkdag verzonden!

Gratis verzending met PostNL bij 1 flessen van deze wijn of bij € 100!

Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief* * Eenmalig per klant en niet in combinatie met andere acties.

Chateau Baron Pichon Longueville 2015

Wát een ongekende schoonheid heeft deze krachtpatser uit de Pauillac, we hebben het natuurlijk over Chateau Baron Pichon Longueville. Het wijnhuis is geclassificeerd als 2de Grand Cru Classe en dat is enkel weggelegd voor de allerbeste wijnen van de wereld. Het wijnhuis Chateau Pichon Baron kent een zeer lange geschiedenis want uit de papieren blijkt dat in 1689 het huis werd gekocht door Pierre Desmezures de Rauzan, een invloedrijke wijnhandelaar. Hij vertegenwoordigde de wijnen van Latour en Margaux en wist heel goed dat hij met het wijnhuis goud in handen had. Zijn dochter erfde deze wijngaarden toen zij trouwde met Baron Jacques Pichon deLongueville in 1694 en zo ontstond een illuster domein, dat generaties in familiebezit bleef en een uitzonderlijke reputatie verkreeg.

De oude wijngaard van Baron Pichon Longueville

De wijngaard ligt ten noorden van Bordeaux in de gemeente Pauillac waarbij de invloed van de Gironde intens is. Het maritiem klimaat wat heerst in de wijngaarden geeft de oogst een fantastische rijpheid. Een langzaam en rustig verloop is een must bij dit soort grote wijnen. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 35 jaar en elk jaar worden er weer wat nieuwe aangeplant. Dit om de doorloop evenwichtig te houden. In de bodem die ontzettend belangrijk is vinden we veel grind, kiezels en zand waardoor de drainage perfect is. De oogst wordt volledig met de hand gedaan om de kwaliteit van de druiven te waarborgen en er vindt een nauwkeurige selectie plaats volgens druivenras, leeftijd van de wijnstokken en het perceel.

Houtlagering voor de Chateau Baron Pichon Longueville

Elke druivensoort en perceel word apart van elkaar geoogst om later de ultieme blend te maken van de verkregen wijnen. Als de wijn klaar is wordt deze voor minimaal twintig maanden gelagerd op kleine houten vaten waarvan tachtig procent nieuw en ongebruikt vat is. Deze blend bestaat voor ongeveer tachtig procent uit Cabernet Sauvignon met daarbij Merlot. Château Pichon Baron vertoont grote elegantie, intensiteit en uitzonderlijke lengte in de mond. Het is een wijn die jaar na jaar verbetert en in de kelder meer dan 40 jaar kan rijpen. De kleur van Château Pichon Baron is intens diep granaatrood. De neus is expressief en delicaat en biedt een heerlijk aromatisch aanbod van zomerbessen, zwarte kersen en bosbessen, zeer licht ondersteund door een geroosterde kruidigheid. De aanzet is zacht en het gehemelte, net als de neus, is nauwkeurig en verfijnd. Goed geïntegreerde houtigheid en delicate, fluweelzachte tannines gedragen door rijp en zwart fruit. De afdronk is een juweel! zacht en ontzettend lang!

Uw bestelling

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Chateau Baron Pichon Longueville 2015

 • Frankrijk - 2015
 • Cabernet Sauvignon, Merlot

229,99

Per fles: € 229,99

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Six6 Grande Reserve Chardonnay

 • NU 17.9% KORTING
  t/m 31-07-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Chardonnay

8,99

Per fles: € 10,95 NU: € 8,99

Sans Pretention Luberon Rose

 • NU 10.73% KORTING
  t/m 31-07-2024
 • Frankrijk - 2023
 • Grenache Noir, Syrah

7,99

Per fles: € 8,95 NU: € 7,99

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 10,95