PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.164 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

De Kleine Schorre Schouwen-Druiveland Barrique

De Kleine Schorre Schouwen-Druiveland Barrique
49,95
  Per fles:€ 49,95

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Gratis verzending met PostNL bij 3 flessen van deze wijn of bij € 100!

Ontvang een waardebon van € 5,- bij aanmelding voor onze nieuwsbrief

De Kleine Schorre Schouwen-Druiveland Barrique

Na veel ontwikkelen is het dan eindelijk zo ver een houtgelagerde Nederlandse witte wijn! Nou het is het wachten meer dan waard! De Kleine Schorre in Schouwen Duiveland heeft een blend gemaakt van Pinot Gris en Auxerrois die maar liefst 9 maanden heeft gerijpt in Barrique. Dat geeft hem zijn bijzondere smaak en geur.

De wijngaarden van de Kleine Schorre

Het avontuur van De Kleine Schorre begon in 2001. In samenwerking met het gerenommeerde Luxemburgse wijnbedrijf Cep d’Or hebben ze een wijnhuis weten op te zetten die verast met hun sterke wijnen. De keuzen van de druivenrassen is gebaseerd op een aantal criteria. De wijnen moeten onder andere naadloos aansluiten bij wat Zeeland te bieden heeft. Namelijk vis. De keuze was dan ook snel gevallen op Pinot Gris, Pinot Blanc, Rivaner en Auxerrois. Vandaag de dag heeft het wijnhuis 10 hectare aan wijngaarden. Nederlandse wijn is weliswaar nog niet zo bekend in het buitenland, maar wel sterk in opkomst. Dat heeft ook te maken met weinig export. We drinken de Nederlandse wijnen namelijk vooral in Nederland zelf. En dat is nog niet eens zo gek. De kwaliteit van bijvoorbeeld de Kleine Schorre is ook bijzonder hoog!

De geur en smaak van De Kleine Schorre Schouwen Duiveland Barrique

Een houtgerijpte witte wijn die mooi rijk en rond is. 50 procent van de wijn ondergaat een malolactische gisting wat zorgt voor een zachter mondgevoel. Op vat blijft de wijn in contact met zijn lie om hem net iets rijker te maken. Wijnmaker Johan van de Velde houdt het gehele vinificatieproces nauwkeurig in de gaten, om te voorkomen dat de wijn te rijk en te dik wordt. Hij geeft de wijn niet te veel batonnage maar laat de gist met rust. De zuren zijn afkomstig van de Pinot Blanc en de rijkdom is te danken aan de Pinot Gris. Een geweldige wijn! In de geur ontdekten wij veel geel fruti zoals perzik, mango en abrikozen een gevuld met een beetje vanille en citrus fruit. In de smaak is de hout lagering goed merkbaar, veel rijp fruit, vanille, eiken hout en niet te verten de appels en limoenen. Wat een dijk van een wijn!

Uw bestelling

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

De Kleine Schorre Schouwen-Druiveland Blanc

 • Nederland - 2022
 • Pinot Blanc

27,95

Per fles: € 27,95

28,95

Per fles: € 28,95

De Kleine Schorre Schouwen-Druiveland Barrique

 • Nederland - 2020
 • Auxerrois, Pinot Gris

49,95

Per fles: € 49,95

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

SEDA Monastrell Vina Viejas

 • Spanje - 2021
 • Monastrell

6,95

Per fles: € 6,95

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

 • Frankrijk - 2022
 • Chardonnay

9,95

Per 6 flessen: € 9,95
Per fles: € 11,95

Sideways Sauvignon Blanc

 • NU 24.65% KORTING
  t/m 28-02-2024
 • Zuid-Afrika - 2022
 • Sauvignon Blanc

5,99

Per fles: € 7,95 NU: € 5,99